Cel mai rapid om din lume vrea să-și încheie cariera prin doborârea unui record

Data publicării:
GettyImages-589530358

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Usain Bolt este campion olimpic la 100 metri şi la Beijing în 2008 şi la Londra în 2012. El a câştigat a şaptea medalie de aur la JO şi poate ajunge la nouă la Rio, dacă se impune la 200 de metri şi 4x100 metri, informează News.ro.

Usain Bolt este singurul sportiv care a câștigat trei titluri olimpice la proba de 100 de metri, la trei Olimpiade consecutive.

De asemenea, atletul este favorit pentru a câștiga medaliile de aur la proba de 200 de metri, cât și la cea de 4x100, unde este cel mai important membru al echipei.

Rămâneți aproape, urmează încă două medalii. Cineva mi-a spus că pot deveni nemuritor. Încă două medalii și mă pot semna. Nemuritorul”, a declarat Usain Bolt după ce a câștigat proba de 100 de metri.

Victoria l-a dus pe Bolt cu un pas mai aproape de a câștiga o istorică combinație, „tripla-tripla” de aur la probele de 100 de metri, 200 de metri și la cursa de 4x100, la trei Olimpiade consecutive.

Atletul jamaican Usian Bolt, care a cucerit, duminică, al treila titlu olimpic în proba de 100 metri, s-a plâns de timpul scurt pe care la avut la dispozţie între semifinala şi finala de la Rio.

"După semifinală, m-am simţit foarte bine şi am vrut să alerg mai repede (n.r. - în finală), dar am primit doar o oră şi 20de minute pauză, faţă de două ore şi 20 de minute în mod normal. Aşa că nu am avut timp de odihnă, nu ne-am refcăut picioarele şi nu am eliminat acidul lactic. E o provocare, dar pentru asta ne antrenăm", a spus Bolt pentru BBC.

Bolt s-a declarat surpris de atitudinea spectatorilor faţă de rivalul său, americanul Justin Gatlin, huiduit la intrarea în arenă.

"Am fost surprins. Este pentru prima dată când intru pe stadion şi fanii huiduie pe cineva. Am fost şocat, dar nu m-a preocupat asta. Sunt aici pentru a concura şi a face ce trebuie să fac", a spus jamaicanul.

Gatlin, 34 de ani, a fost depistat de două ori pozitiv în cariera sa, în 2001 şi 2006.

GettyImages-589530800
GettyImages-589530800

Atletul va împlini vârsta de 30 de ani duminica viitoare, când Jocurile Olimpice se vor încheia. Acesta a spus în repetate rânduri că aceasta va fi ultima Olimpiadă la care va participa. Plănuiește să se retragă anul viitor după Campionatul Mondial de Atletism de la Londra, având un singur scop transcendent rămas înainte de a-și încheia cariera: să-și doboare propriul record la proba de 200 de metri, de la 19.19 secunde la 19 secunde.

Îmi doresc să rămân în continuare în sport ca să îi pot inspira pe cei tineri. Știu că sportul are nevoie de mine, sper să pot rămâne aproape să fac parte din el”, a declarat campionul olimpic.

Exceptând campionatele mondiale din 2011, când a fost descalificat pentru un start fals, Usain Bolt a câștigat fiecare cursa la toate campionatele mondiale începând cu 2008.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri