Canotaj: ECHIPAJUL FEMININ DE 8+1, MEDALIE DE BRONZ. A patra medalie pentru România la Rio

Data publicării:
canotaj 8 1 getty 1

Foto: Gulliver/GettyImages

Echipajul României, format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea, a încheiat finala pe locul trei, cu timpul de şase minute, patru secunde şi zece sutimi.

Canotoarele noastre au început destul de modest și erau pe locul 5 după 500 și 1.000 m, iar la 1.500 m au ajuns chiar pe ultimul loc, 6. Sprintul de final le-a adus medaliile de bronz, dar nu a lipsit mult ca medaliile să fie de argint.

România a cucerit la Rio a 38-a sa medalie olimpică, dintre care 19 sunt de aur, 10 de argint și 9 de bronz. La JO 2012, de la Londra, canotajul românesc nu a cucerit nicio medalie. În proba feminină de 8+1 precedenta medalie a României a fost tot bronz, în 2008, la Beijing. Ultima medalie de aur la 8+1 feminin a fost cucerită la Atena, în 2004.

Medalia de aur a revenit Statelor Unite ale Americii (6:01.49), iar argintul a revenit Marii Britanii (6:03.98).

Delegaţia României se află la a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după aurul în proba pe echipe la spadă feminin, argintul obţinut de perechea Florin Mergea/Horia Tecău în proba de dublu la tenis şi bronzul câştigat de halterofilul Gabriel Sâncrăian la categoria 85 de kilograme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri