Baraj Grecia-România. Tătărușanu, Lazăr și Maxim nu sunt titulari

Data publicării:
167878 167878 tatarusanu lobont

 ACTUALIZARE ORA 17.48 O nouă surpriză din partea lui Victor Pițurcă: Costin Lazăr, care joacă în Grecia, nu va fi titular. În locul lui va juca Răzvan Cociș, iar în locul lui Bănel Nicoliță va fi introdus în echipa de start Gabi Torje, transmite corespondentul Digi Sport, Dan Filotti. El a comentat la Digi24, de la Atena, împreună cu Bogdan Mara, aceste schimbări de ultimă oră ale selecționerului. Urmăriți discuțiile în materialul video de mai jos:

------------------------------------

Echipa probabilă de start a României cu Grecia: Lobonţ - Mățel, D. Goian, Gardoș, Raț - Bourceanu, C. Lazăr - B. Nicoliță, Stancu, Cr. Tănase - Marica.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate azi de la ora 21:45 (deplasare) şi pe 19 noiembrie, ora 21:00 (acasă). 

Jucătorii lui Victor Piţurcă vor avea susţinere puternică la meciul cu Grecia din această seară. Peste trei mii de fani îi vor încuraja din tribune pe tricolori. La Atena încă se mai găseau bilete la porțile stadionului, cu șase ore înainte de meci. Biletele se puteau achiziționa cu acte de identitate elene sau cipriote.

Tricolorii joacă diseară prima manşă a barajului pentru Campionatul Mondial, competiţie în care ţara noastă nu a mai intrat de 16 ani.

Vremurile când Hagi şi generaţia de aur scoteau oamenii la Universitate au apus. Echipa actuală poate readuce însă prima reprezentativă în elita fotbalului. Prezenţa la turneul final din Brazilia depinde doar de prestaţia din cele două meciuri contra Greciei.

Păi dacă intr-un meci din asta nu dai totul, când?”, s-a întrebat retoric însuși antrenorul Pițurcă. „Pentru această generație ar însemna foarte mult o calificare...sper să fie deschiderea unui drum lung în care echipa națională să înceapă să fie prezentă la la turneele finale”, a adăugat Pițurcă.

Ajuns la 32 de ani, Răzvan Raţ nu vrea să rateze ultimul tren spre Cupa Mondială. Fundaşul le-a promis fanilor că tricolorii vor face totul pentru a trece de greci.

Calificarea se joacă în două jocuri și orice se poate întâmpla și în primul, și in al doilea joc”, a declarat Răzvan Raț.

Dacă Raţ se află la final de carieră, Alexandru Maxim reprezintă viitorul naţionalei. Puştiul care i-a cucerit pe germani prin prestaţiile sale din Bundesliga este, de asemenea, pregătit pentru duelurile din play-off.

Pentru mine sunt cele mai importante meciuri pe care le-am jucat până acum și vă dați seama că ne dorim foarte mult să ajungem la un Campionat Mondial, va fi ceva fantastic pentru noi”, a spus Maxim. 

Antrenorul naționalei a surprins, însă, din nou. Deşi era anunţat titular, Alexandru Maxim va fi doar rezervă în meciul cu Grecia din această seară.

Niciunul dintre actualii jucători de la echipa naţională nu a jucat vreodată la un turneu final de Cupa Mondială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri