Cristian Tudor Popescu: România înseamnă în acest moment tenis la nivel mondial

Data publicării:
Cristian Tudor Popescu - Mediafax Foto-Andreea Alexandru

România are tenis în acest moment. Nu mai e vorba de o jucătoare excepțională, cum este Simona Halep, aflată în topul mondial, este vorba de o echipă a României care se califică în elita mondială a tenisului feminin în acest moment. Deci, prin Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Irina Begu și Raluca Olaru, echipa României, România înseamnă în acest moment tenis la nivel mondial, nu doar o jucătoare sau alta. Este o forță în tenis, așa cum sunt Rusia, Franța, Statele Unite, Spania, Italia, se va duela de la egal la egal cu marile puteri ale tenisului feminin mondial. Asta s-a-ntâmplat în această seară! Și s-a-ntâmplat fără marea noastră jucătoare Simona Halep, care a și spus, atunci când i s-a reproșat că nu va juca, a spus: Fetele pot să câștige și fără mine, sunt sigură de asta! Și așa s-a întâmplat”, a punctat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

În seara asta, Ilie Năstase a făcut cunoștință cu Andreea Mitu

În opinia jurnalistului, absența Simonei Halep de la Fed Cup a fost justificată. „Nu avem ce discuta despre asta. Avem ce discuta despre faptul că marele nostru jucător Ilie Năstase a făcut cunoștință în această seară cu Andreea Mitu, pentru că atunci, nemulțumit fiind de absența Simonei Halep, Ilie a spus: Nu știu cine e Mitu. Așa, de încurajare pentru această sportivă tânără și talentată, numărul 104 mondial! Ei, în seara asta, a făcut cunoștință Ilie cu Andreea Mitu în acest meci extraordinar pe care l-a făcut Andreea în fața unei Eugenie Bouchard de plâns în finalul meciului”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Eugenie a primit corecția meritată

N-am mai văzut o asemenea catastrofă atomică, la nivel mental, ca în setul 3 al Eugeniei Bouchard cu Andreea Mitu! Nu mai era în stare să treacă o minge peste fileu, servea numai în burta fileului sau câțiva metri afară, nu se mai așeza la minge, nici nu s-a mai dus, spre finalul meciului, nici nu s-a mai dus la minge, a fost pur și simplu paralizată psihic de neputință, de anxietate. Rar am văzut o figură mai răvășită!”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Și el a fost deranjat de gestul jucătoarei din Canada, care a refuzat să dea mâna cu Alexandra Dulgheru la tragerea la sorți a meciurilor, și consideră că victoria Andreei Mitu a făcut dreptate. „Dar Eugenie a primit corecția meritată pentru ceea ce i-a făcut Alexandrei Dulgheru, acel gest care a șocat lumea tenisului. Ei, iată că mâna aceea s-a întors, palma aceea pe care ea a refuzat să o întindă s-a întors și a plesnit-o în plină față!”, a conchis Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri