România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup. Scor final în confruntarea cu Canada: 3-2

Data publicării:
fed cup echipa romaniei - digisport

FOTO: digisport.ro

ACTUALIZARE 3:20 Cuplul Gabriela Dabrowski /Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru, stabilind scorul final al întâlnirii Canada - România la 2-3, rezultat care readuce formaţia tricoloră în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei pentru prima dată din 1992.

Partida de dublu, care a durat o oră şi 29 de minute, nu mai putea schimba echipa calificată în elita Fed Cup, pentu că, anterior, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, o învinsese pe Francoise Abanda, 260 WTA, oferind României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, şi asigurând prezenţa pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup.


După primele două meciuri din Fed Cup, scorul era egal, 1-1. Accidentată, Irina Begu a fost înlocuită în ultimul moment de Andreea Mitu pentru cel mai greu meci al zilei. Românca de 24 de ani, ocupantă a locului 104 în ierarhia mondială, a jucat împotriva vedetei echipei gazdă, Eugenie Buchard, jucătoarea de pe locul 7 mondial. Cele aproape 100 de poziţii diferenţă au părut să fie decisive în primul set, câştigat de Eugenie Buchard cu 6 la 4. Andreea Mitu a învins apoi în setul al doilea cu 6 la 4, pentru ca, în decisiv, să joace un tenis de cea mai înaltă clasă şi să se impună cu un categoric 6 la 1. Andreea Mitu a izbucnit în lacrimi la finalul partidei în care a dus România în avantaj.

La 2-1 pentru echipa noastră, pe teren a intrat Alexandra Dulgheru. Ea a întâlnit-o pe Francoise Abanda, o sportivă de doar 18 ani, aflată pe poziţia 260 în clasamentul mondial, dar care venea cu un moral bun după prima zi, în care a învins-o pe Irina Begu. Sportiva din Canada a câştigat primul set cu 6 - 3. Alexandra Dulgheru a revenit însă în setul al doilea, pe care şi l-a adjudecat cu 7 la 5. În cele din urmă, experienţa şi valoarea româncei şi-au spus cuvântul. Alexandra Dulgheru s-a impus cu 6-2 în decisiv şi a obţinut a treia victorie a României, cea care asigură echipei noastre calificarea, după 23 de ani, în Grupa Mondială a Fed Cup.

Citiți și: 

Cristian Tudor Popescu: România înseamnă în acest moment tenis la nivel mondial

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri