FINLANDA – ROMÂNIA. Victor Pițurcă introduce cinci jucători noi în echipa de start

Data publicării:
picture-Rat statistica Finlanda.jpg-604-423-1-85

Fundaşul Răzvan Raţ, căpitanul echipei României, va bifa marţi selecţia cu numărul 100 în meciul de pe Stadionul Olimpic din Helsinki.

Este o performanță, dar pentru mine personal cred că aș fi mai fericit să câștigăm”, a spus căpitanul naționalei.

Naţionala României domină FINLANDA în meciurile directe, cu 6 victorii şi două egaluri în cele opt confruntări de până acum, toate oficiale. Mai mult, cea mai categorică victorie din palmaresul oficial al României s-a înregistrat contra Finlandei, 9-0, pe 14 octombrie 1973, în preliminariile Cupei Mondiale 1974, potrivit Digi Sport.

Ultimul joc direct dintre cele două echipe a avut loc la Helsinki, pe 8 octombrie 2005, tricolorii câştigând cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Adrian Mutu (41 - penalty), cu VICTOR PIȚURCĂ selecţioner. Din acele echipe, la finlandezi se mai află azi în lot Teemu Tainio, în timp ce de la tricolori este prezent Răzvan Raţ.

Arbitrul italian Paolo Tagliavento va conduce meciul dintre FINLANDA şi ROMÂNIA de la EURO 2016. Arbitri asistenţi au fost delegaţi Lorenzo Manganelli şi Mauro Tonolini, arbitru de rezervă va fi Giulio Dobosz, în timp ce arbitri asistenţi adiţionali au fost desemnaţi Marco Guida, Gianpaolo Calvarese, toţi din Italia.

Mixu Paatelainen (47 ani) este selecţionerul echipei de fotbal a Finlandei din 2011 şi are un bilanţ pozitiv în cele 36 de partide în care a condus formaţia nordică. Fostul atacant a condus Finlanda la 16 victorii, 9 partide s-au încheiat la egalitate, iar 11 au fost înfrângeri.

Victor Piţurcă, aflat la al treilea mandat pe banca reprezentativei României, a ajuns la la 95 de jocuri, 52 de victorii, 23 egaluri, 20 înfrângeri, golaveraj 159-80.

Echipele probabile:

FINLANDA: Maenpaa - Arkivuo, Moisander, Toivio, Hurme - Hetemaj, Sparv, Ring - Riski, R. Eremenko, Pukki;
Selecționer: Mixu Paatelainen;

ROMÂNIA: Tătăruşanu - Luchin, Grigore, Chiricheş, Raţ - Prepeliţă, Pintilii - Torje, Sânmărtean, Tănase - Stancu;
Selecționer: Victor Pițurcă.

Cinci jucători noi va trimite Piţurcă pe teren cu Finlanda, faţă de meciul cu Ungaria: Luchin, Prepeliţă, Torje, Tănase şi Stancu.

Citiți și:
VIDEO. Victor Pițurcă a marcat, în 1986, pe stadionul unde România întâlnește astăzi Finlanda

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri