Federația Ungară de Fotbal le cere fanilor să nu repete incidentele din septembrie: „E un meci, nu un război, la București”

Data publicării:
fani unguri.digisport.ro

Foto: digisport.ro

Este foarte important ca toți fanii maghiari să citească ghidul de călătorie la București și să țină cont în fiecare moment de interesele naționale ale Ungariei”, a anunțat Federația Ungară, potrivit digisport.ro.

Într-un comunicat al Federației de la Budapesta, suporterii, care vor călători cu două trenuri speciale la București, dar și cu mașini personale, sunt sfătuiți să respecte rutele recomandate de Poliția Română pentru deplasarea spre și dinspre stadion.

Cele două trenuri speciale vor avea trasee diferite. Unul va intra în România pe la Nădlac, iar celălalt pe la Borș. Datorită evenimentelor din anul trecut, cele două garnituri nu vor mai ajunge în Gara de Nord, ci la Gara Obor, de unde vor fi escortați de poliția română și poliția maghiară - care va însoți pe toată durata călătoriei delegația fanilor unguri - până la fan zone-ul de la stadion. Suporterii unguri, care vor purta brățări speciale, sunt sfătuiți să-și facă în avans cumpărăturile necesare, întrucât la București nu vor fi lăsați să intre în magazine separat de restul grosului fanilor.

Federația de la Budapesta le mai amintește fanilor că este vorba de ”un eveniment sportiv, nu un război, la București” și le cere să nu provoace incidente care ar putea aduce sancțiuni din partea UEFA și FIFA, care ”sunt intolerante la rasism”. ”Orice manifestare - de natură politică sau de ură de rasă, pot aduce sancționarea echipei naționale. Fanii sunt rugați să încurajeze echipa și nu să pună în pericol obiectivele Ungariei. În caz de recidivă, putem fi sancționați prin închiderea stadionului, pierderea de puncte sau chiar excluderea din competiție”, se mai arată în comunicatul Federației Ungare.

În septembrie anul trecut, la precedentul meci România-Ungaria, încheiat cu victoria ”tricolorilor” cu 3-0, în preliminariile pentru CM 2014, fanii maghiari au provocat distrugeri în Centrul Vechi și Gara de Nord, confruntându-se cu jandarmii români în mai multe rânduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri