GRUPA ROMÂNIEI. Grecia, Ungaria, Irlanda de Nord, Finlanda și Insulele Feroe, adversarii tricolorilor în preliminariile Euro 2016

Data publicării:
Echipa nationala 6214957-Mediafax Foto-Alexandru Hojda

ACTUALIZARE 14.25. „La prima vedere, ar fi un dezastru dacă nu ne-am califica. Trebuie luate în serios toate echipele. Toate echipele pot să ne pună probleme”, a declarat, la Digi24, președintele LPF, Gino Iorgulescu. „Se pare că avem șanse să le învingem”, a mai spus acesta.  

ACTUALIZARE 14.10. „Și dacă o aranjam noi nu era așa de bună”, a spus despre grupa României, la Digi24, fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir. „E o grupă accesibilă”, a adăugat Dumitru Dragomir, care a apreciat că nici măcar Grecia nu poate pune probleme echipei României.  

„Grupa este extraordinar de accesibilă. Eu cred că avem șanse serioase să ne calificăm”, a spus și fostul selecționer Emeric Jenei.  

ACTUALIZARE 13.56. România va juca în Grupa F, cu Grecia, Irlanda de Nord, Finlanda, Insulele Feroe și Ungaria.

Componența celorlalte grupe ale preliminariilor pentru EURO 2016.

La plecarea spre Nisa, directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, declara că ar prefera o grupă cu Grecia și Ungaria.

„Nu mai avem nicio scuză, dacă nu ne calificăm de data asta, fiindcă avem mai multe șanse, vor fi mai multe echipe la turneul final. Mi-aș dori din tot sufletul să picăm cu Grecia, chiar dacă nu îmi doresc să îl supăr pe Pițurcă, care nu vrea să picăm tot cu ei. Îmi mai doresc o grupă cu Ungaria, Moldova și San Marino”, spunea Anghel Iordănescu, potrivit digisport.ro.

 ______________________________________________________________________________________

Aflată în urna a treia valorică, Naționala României are un motiv în plus să aspire la o prezență peste doi ani, în Franța. Începând cu această campanie, primele două echipe clasate din fiecare grupă, alături de cea mai buna formație de pe locul al treilea, se califică direct, celelalte formații de pe treapta a treia urmând să joace meciuri de baraj.

Michel Platini va fi prezent la tragerea la sorți de la Nisa. Președintele UEFA se gândește și la Euro 2020 și le dă românilor motive să spere că Arena Naționala va fi una dintre gazde.

Este un stadion frumos, ar putea fi unul dintre stadionele Europeanului din 2020 .Rămâne de văzut câte federații vă vor vota. Trebuie să-i spuneți domnului Mircea Sandu să încerce să îi convingă pe toți cei care vor vota”, a declarat Michel Platini.

Euro 2020 va fi organizat de 13 țări diferite, care vor fi desemnate în luna septembrie a acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri