ROMÂNIA-UNGARIA. INCIDENTE LA MECI. Suporterii români s-au bătut între ei

Data publicării:
incidente suporteri - 7072884-Mediafax Foto-Alexandru Hojda

Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene în urma incidentelor de la partida România-Ungaria FOTO: MediafaxFoto

 

UPDATE 0:15  Patruzeci şi şase de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului România - Ungaria.

„Patruzeci şi şase de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului. 12 dintre acestea au fost duse la spital, trei la spitalul Pantelimon şi nouă la Floreasca. Motivele: diabet, fracturi toracice, fractură membru inferior, traumatisme craniocerebrale minore. Singurul caz mai grav a fost al unui tânăr de 26 de ani, care a suferit o criză de epilepsie. Toţi au fost români, cu o excepţie, o tânără de 23 de ani, care a suferit o tulburare de ritm", a declarat pentru Mediafax Bogdan Opriţa, coordonator SMURD București.

UPDATE 23:00 Potrivit Jandarmeriei, 30 de suporteri români au fost conduşi, în urma incidentelor de pe Arena Naţională, la secţiile de poliţie. Alţi cinci au primit interdicţie de a mai intra un an pe vreun stadion.

Suporterii unguri se pregătesc să plece înapoi spre casă din Gara Băneasa.

Iată saga unei zile care se anunța tensionată:

Lungul drum până la fluierul de start al meciului a început de noaptea trecută.

Trenul cu peste 1000 de suporteri maghiari, plecat vineri după-amiază din Budapesta, a trecut pe la Craiova sâmbătă dimineaţă. Pentru a evita orice conflict în gara din Bănie, conductorii trenului au oprit garnitura într-o haltă, la 10 kilometri de oraş.

La puţin timp după trecerea suporterilor unguri, din Craiova a plecat şi o garnitură cu ultraşi din galeria Universităţii.

Până să ajungă în Bucureşti, suporterii maghiari au făcut spectacol şi la intrarea în ţară, în vama Curtici. Forţele de ordine au umplut, la propriu, gara din Curtici. Până să-şi termine poliţiştii treaba, suporterii s-au distrat aruncând petarde şi stropindu-i cu bere pe cei care se apropiau.

Iar trenul care i-a adus pe suporterii unguri a ajuns în Gara Băneasa puţin după prânz. Sosirea garniturii decorate cu steaguri ale Ungariei, a umplut gara de fumigene şi petarde.

La intrarea pe stadion, un suporter stelist a crezut că un alt suporter român este un fan maghiar şI a început să îi împartă pumni.

UPDATE 20.56 Final de meci, dezamăgitor pentru suporteri. În marea majoritate a timpului, suporterii români au pus probleme forțelor de ordine:

UPDATE 20:15 Noi incidente la Arena Națională. Jandarmii au făcut cordon la intrarea dinspre bdul Basarabia, după ce au evacuat mai mulți suporteri români. Aceștia au devenit violenți, aruncând cu sticle. Mulți dintre ei se vor alege, fără îndoială, cu amenzi sau chiar cu dosare penale.


UPDATE 19:35 ROMÂNIA-UNGARIA. Incidente între suporterii români:

A izbucnit o încăierare la peluza cu suporteri români, acolo unde sunt fani ai diferitelor echipe din campionatul românesc. Se pare că nu au putut trece peste rivalități. Un bărbat a fost rănit și, plin de sânge, a fost scos pe brațe de jandarmi. Un alt bărbat a fost imobilizat de forțele de ordine. 

ROMÂNIA-UNGARIA. Sute de petarde au explodat şi zeci de fumigene au fost aruncate pe teren și înaintea partidei.

ROMÂNIA-UNGARIA. 10-15 Loganuri ale poliției, precum și mai multe dube, au trecut în viteză pe bdul Basarabia, îndreptându-se către Arena Națională.

ROMÂNIA-UNGARIA. Meciul România - Ungaria a început, astăzi, la ora 19.00, pe Arena Naţională din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri