IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA 0-0. România conduce grupa de calificare la EURO 2016

Data publicării:
romaniairlanda

Tricolorii au dominat începutul partidei cu Irlanda de Nord. Keşeru a încercat să-i surprindă pe irlandezi din lovitură liberă, dar nici el, şi nici Chipciu, un sfert de oră mai târziu, n-au prins poarta. Tot Keşeru putea marca golul serii direct din corner, însă McGovern a respins, chiar dacă s-a lovit de bară. Nord-irlandezii s-au trezit chiar înainte de pauză - Tătăruşanu a scos de sub transversală reluarea lui Evans.

Torje a fost şi el aproape de gol. A interceptat o minge la mijloc, dar şutul său a fost deviat de Evans în corner.

În ultimele zece minute, nord-irlandezii au forţat o victorie care i-ar fi dus pe primul loc - Tătăruşanu a fost însă de neînvins - portarul Fiorentinei a scos rând pe rând toate ocaziile adversarilor şi partida s-a terminat cum a început, 0-0.

România e pe locul întâi în grupa de calificare la Euro, cu 14 puncte, cu unul peste Irlanda de Nord şi rezultate directe mai bune.

Învinsă de Insulele Feroe, Grecia a coborât pe ultimul loc şi îşi poate lua adio de la turneul final. 

Anghel Iordănescu: Ne bucură și acest punct

"Sincer să fiu, ne bucură şi acest punct, poate să însemne enorm de mult în economia jocurilor la final. Ţinând cont de problemele pe care le-am avut, de numărul de indisponibilităţi, rezultatul este bun pentru echipa naţională. Îmi pare rău că jucătorii nu au putut să iasă de sub presiunea adversarului, am intrat în acest loc de luptă, de uzură... Aş fi vrut mai mult de la jucătorii noştri şi de la joc. Cred că acest rezultat ne menţine în poziţia de lider, la o cotă morală foarte bună şi sunt convins că putem aborda altfel jocul cu Ungaria în condiţiile în care sper să avem mai mulţi jucători care au fost accidentaţi refăcuţi. Avem nevoie de o altă prestaţie la Budapesta, cu Ungaria", a spus Iordănescu la finalul partidei, potrivit Mediafax.

Iordănescu a menţionat că naţionala României trebuie să trateze cu seriozitate meciurile care au mai rămas, callificarea nefiind încă jucată. "M-a mulţumit faptul că echipa noastră a reuşit să reziste 90 de minute", a mai spus selecţionerul.

Vlad Chiricheș: Am suferit în acest joc 

"Este un rezultat muncit, am suferit în acest joc. Au fost mult mai agresivi ca la Bucureşti şi asta ne-a dat puţin planurile peste cap. Cred că echipa a muncit şi ăsta e lucrul cel mai bun. Au fost momente grele în joc, când am crezut că 0-0 este un rezultat bun, dar mereu ne-am dorit victoria. Trebuie să jucăm cât mai bine în dubla cu Ungaria şi Grecia, cred că asta ne va aduce calificarea", a declarat Chiricheş, citat de Mediafax.



Minutul 93. Fluier final, scor 0-0.

Minutul 84. Tot mai multe ocazii pentru Irlanda de Nord și o ratare incredibilă! Lafferty s-a trezit singur la câțiva metri cu Tătărușanu și a șutat cu stângul, dar chiar pe direcția portarului român, care a respins în față. Tot un jucător al gazdelor a reluat cu capul, dar prea slab și goalkeeper-ul a prins în cele din urmă.  

Minutul 72. Florin Andone își face debutul la echipa națională, înlocuindu-l pe Keșeru.

Minutul 65. Ocazie imensă pentru România! Gabriel Torje a scăpat către poartă, după o pasă înapoi pe care adversarii au greșit-o. Mijlocașul României avea un singur fundaș în față, pe Jonny Evans, care s-a apărat excelent la această fază și i-a deviat șutul în corner.

Minutul 43. Ocazie imensă pentru Irlanda de Nord. Tătărușanu a scos excelent de sub bară o reluare de cap a lui Evans, care a trimis din plonjon, de la colțul lung, la capătul unei centrări din corner, pe lângă care trecuse și Baird, la colțul scurt.

Minutul 31. Nouă ocazie pentru România. Keșeru l-a deschis excelent pe Chipciu în careu, cu o pasă printre fundașii adverși, dar șeptarul României a ratat execuția din prima, iar șutul său slab a fost reținut fără probleme de portarul McGovern.

Minutul 18. Ocazie mare pentru România, ratată de Gabriel Torje.

Detalii, aici.


România are 13 puncte din 5 meciuri şi e gata să-şi consolideze primul loc în grupa F de calificare la Euro 2016. Întâlneşte chiar ocupanta poziţiei a doua, Irlanda de Nord, care are un punct în minus.

Elevii lui Anghel Iordănescu au câştigat cu 2-0 la Bucureşti, prin dubla lui Papp. Tricolorii şi-au făcut planul de bătaie pentru partida de la Belfast.

Irlanda de Nord deja a demonstrat și a arătat ceea ce poate. Pe noi ne-ar ajuta un rezultat de egalitate, dar la noi toată lumea își dorește această calificare”, a declarat Anghel Iordănescu.

România îşi poate lua pe deplin revanşa în faţa Irlandei de Nord, echipă care a blocat prezenţa tricolorilor la Cupa Mondială din Mexic, din 1986.

România nu va avea viaţă uşoară la Belfast. Absenţele din lotul tricolorilor şi experienţa jucătorilor Irlandei de Nord din Premier League îi dau bătăi de cap selecţionerului.

Anghel Iordănescu nu va putea conta, la Belfast, pe Marica, Tănase, Pantilimon, Sânmărtean şi Raţ.

Cel mai probabil, Tătăruşanu va fi titular în poartă, iar Chiricheş şi Dragoş Grigore sunt favoriţi să facă pereche în centrul defensivei.

La inchidere vor juca Pintilii şi Hoban, iar în atac, Keşeru va fi sprijinit de trioul Torje – Maxim - Chipciu.

La nord-irlandezi va reveni colegul lui Gardoş de la Southampton, Steven Davis. În schimb s-a accidentat portarul titular, Roy Caroll, care îi va lăsa locul între buturi lui McGovern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri