Irina Begu, în optimi la Madrid și la simplu, și la dublu

Data publicării:
irina begu fed cup

Meciul Begu - Petkovic era programat luni de la ora 17.00, în turul al doilea al turneului de categorie Premier Mandatory, dar sportiva germană a suferit o afecţiune gastrointestinală şi a fost nevoită să se retragă din competiţie.

Jucătoarea română îşi va afla adversara din optimi după disputarea partidei dintre Barbora Strycova din Cehia, locul 23 WTA, şi Varvara Lepchenko din SUA, locul 30 WTA.

În turul I, Strycova a trecut de canadianca Eugenie Bouchard, locul 6 WTA, iar Lepchenko de Andreea Mitu, locul 102 WTA.

Pe de altă parte, perechea Irina-Camelia Begu/Lara Arruabarrena (România/Spania) s-a calificat, luni, în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii în valoare totală de 4.185.405 euro.

Begu şi Arruabarrena au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră şi un minut, cuplul ceh Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka, cap de serie numărul 8.

În optimile de finală, Irina-Camelia Begu şi Lara Arruabarrena vor întâlni perechea Vera Duşevina/Maria Jose Martinez Sanchez (Rusia/Spania), care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-7 (4), 13-11, de cuplul Darija Jurak/Arantxa Parra Santoja (Croaţia/Spania).

Pentru calificarea în sferturile de finală de la Madrid, Begu şi Arruabarrena vor primi 120 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 15.780 de euro, menționează Mediafax.

Românca de pe locul 37 mondial a rămas singura reprezentantă a ţării noastre în concursul din capitala Spaniei, după ce Simona Halep, a doua favorită şi finalistă anul trecut, Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu au părăsit competiţia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri