VIDEO. Lucian Bute a pierdut la puncte meciul cu Jean Pascal. Românul vrea revanșa

Data publicării:
Lucian Bute Jean Pascal 6366396-Mediafax Foto-George Filip

ACTUALIZARE 7.47. „Meciul a fost unul care ne-a cam nemulțumit, îl știam pe Lucică un luptător, dar judecând după cum a abordat meciul, a fost puțin timorat. Cred că nu a fost sfătuit bine din colțuri. Nu mi-a plăcut cum a abordat meciul. Nu e numai Lucică de vină, ci și staff-ul lui”, a declarat Titi Tudor, antrenor de box.

ACTUALIZARE 7.30.  Felix Păun, primul antrenor al lui Lucian Bute, a declarat la Digi24 că acesta „a pierdut pentru că n-a avut mai mult curaj”. „Staff-ul trebuia să-l sfătuiască, să meargă la totul sau nimic. S-a trezit în ultima repriză, când nu mai avea nimic de pierdut. Adversarul a fost puternic, Lucian s-a temut să piardă. Cel mai indicat ar fi să se retragă. Are un palmares impresionant. Acest meci l-a dus la pucte, a sosit momentul să spună adio competiției sportive”, a subliniat el.

(Declaraţia lui Lucian Bute, după înfrânmgerea suferită)

Imediat după ce a fost premiat, Jean Pascal a avut o declarație scurtă, însă plină de mândrie: „Sunt cel mai bun din oraș și azi am demonstrat acest lucru”.

În replică, Lucian Bute a recunoscut superioritatea adversarului său, însă a apreciat că nu este totul pierdut. Pe ring, românul i-a cerut revanșa lui Pascal.

"Sunt dezamăgit de performanța mea. M-am pregătit bine, m-am antrenat conștiincios, am avut încredere, însă lucrurile nu au mers așa cum mi-aș fi dorit. Am ezitat puțin, și asta m-a costat. Îmi doresc revanșa", a spus Lucian Bute.

Tatăl lui Lucian Bute, Ștefan Bute, a declarat după meci:„ Am trăit un meci emoționant. A fost un meci echilibrat, bănuiesc că mâna stângă l-a cam afectat. S-a ferit mult cu mâna strângă. În 11 reprize nu prea a avut forță în ea. Meciul s-a jucat, vom vedea ce spune și el”.

(Declaraţia făcută de tatăl lui Lucian Bute, după meci)

Rudel Obreja, fost președinte FR Box, a spus telefonic la Digi24: „Lucian Bute a spus că vrea revanșa. La cum a arătat finalul meciului, e indicat un rematch. Lucian s-a prezentat foarte bine în fața unui sportiv astă seară mai bun, dar nu mai bun pe ansamblu. Nu trebuie să căutăm alibiuri și să explicăm o simplă înfrângere, care vine într-un anumit context.

E suficient să recunoaștem că astăzi Pascal a fost mai bun, dar Lucian e pe un trend ascendent. Către final a avut o evoluție fantastică. Așa trebuie judecate lucrurile. Cred că va exista un meci revanșă, Pascal nu are de ce să nu vrea o revanșă”.

______________________

Toţi cei trei arbitri l-au văzut învingător pe Jean Pascal, care a cucerit titlul NABF la semigrea şi  centura WBC Diamond.

Runda 12. Conştient că nu are foarte multe opţiuni, Lucian s-a năpustit peste adversar, pe care l-a bombardat cu serii prelungi de lovituri. Din păcate Pascal a rezistat, reuşind să încheie meciul în picioare. Final de meci. Urmează ca arbitrii să decidă învingătorul la puncte.

Runda 11. Pascal ştie că e în avantaj şi nu riscă nimic. Lucian prinde însă o directă de stânga în barba lui Pascal, care rămâne în colţul ringului, după care aruncă o serie de lovituri care-şi ating ţinta. Urmează repriza decisivă.

Runda 10. Jean Pascal punctează mai mult şi mai clar, iar Lucian Bute nu găseşte un răspuns pe măsură. Mai sunt două reprize, iar haitianul este în avantaj. Românul pleacă în colţul său cu faţa plină de sânge.

Runda 9. O altă repriză echilibrată. Bute loveşte de două ori scurt, dar Pascal nu rămâne nici de data aceasta dator şi răspunde cu o serie bună.

Runda 8. Pascal dă primele semne de oboseală. Bute conduce ostilităţile în ring, dar loviturile sale nu sunt foarte clare. Haitianul răspunde cu o directă bună şi echilibrează lupta. Bute e trimis la podea, însă nu de o lovitură a lui Pascal, ci e împins cu umărul.

Runda 7. Bute începe foarte bine, cu o combinaţie de lovituri care îl surprinde pe adversar. Pascal nu se lasă prea mult aşteptat şi răspunde pe măsură. Repriză echilibrată.

Runda 6. Pascal se aruncă la bătaie, dar Bute eschivează foarte bine. Un croșeu de dreapta şi un pumn în ureche recepţionate de român îl aduc în avantaj pe Pascal.

Runda 5. Croșeul de dreapta este lovitura favorită a lui Pascal, care a forțat din nou pe final de repriză. Aproape de jumătatea întâlnirii haitianul are un uşor avantaj.

Runda 4. Bute domină ringul, dar nu reuşeşte să-şi surprindă adversarul. Pe final Pascal il înghesuie pe Bute în colţ, trimite trei lovituri în garda românului şi punctează la impresia artistică.

Runda 3. Echilibrul se păstrează. Pascal aruncă o directă de dreapta, la care Lucian răspunde pe măsură.

Runda 2. Pascal pare mai hotărât, dar Bute nu riscă nimic. Finalul îi aparţine haitinaului, care lasă o mai bună impresie după o serie de lovituri care îşi ating ţinta.

Runda 1. Lucian a început bine lupta, încurajat de publicul care i-a scandat încă din primele secunde numele. Românul a expediat primul un croşeu de stânga, dar Pascal nu a făcut pasul înapoi.

Actualizare 6.34. La Bell Centre s-a auzit primul gong al menciului Bute – Pascal. Întâlnirea e programată pe durata a 12 reprize a 3 minute. 

Actualizare 6:25. Cei peste 21.000 de oameni prezenţi la Centre Bell salută intrarea în arenă a celor doi boxeri. Lucian şi-a făcut intrarea pe acordurile piesei "Where The Streets Have No Name" a celor de la U2.

Cei doi boxeri sunt prezentaţi de Michael Buffer, unul dintre cei mai cunoscuţi announceri din lume.

Ambii boxeri au fost campioni mondiali

Cărţile de vizită ale celor doi pugilişti se aseamănă din multe puncte de vedere. La 32 de ani, Lucian Bute disputat 32 de meciuri la profesionişti, dintre care a câştigat 31 şi a pierdut una. A obţinut 24 de victorii înainte de limită, performanţă care i-a adus porecla de "Mister KO".

A cucerit titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în 2007, pe care şi l-a apărat ulterior de un mai puţin de nouă ori.

Mai tânăr cu doi ani decât Bute, Jean Pascal s-a născut în Haiti, dar are şi cetăţenie canadiană. A disputat 31 de meciuri, din care a câştigat 28 (17 prin KO), a terminat unul la egalitate şi a pierdut două.

A fost campion mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, printre adversarii pe care i-a întâlnit în lupta pentru titlu aflându-se şi românul Adrian Diaconu, pe care l-a învins de două ori, de fiecare dată la puncte.

Vineri, cei doi protagonişti au trecut cu bine proba cântarului. Lucian Bute a cântărit 78,80 kilograme în timp ce advesarul său a avut 79,38 kilograme, astfel că ambii pugilişti s-au încadrat în limitele categoriei.

Sunt foarte pregătit, psihologic mă simt foarte bine, am capul foarte limpede, ştiu ce vreau, ştiu ce pot, am încredere în abilităţile mele şi ştiu că va fi foarte bine. Eu sunt campionul!”, a spus Lucian Bute pentru Digi24.

Vor încasa câte două milioane de dolari

Învingătorul meciului de la Centre Bell va câştiga titlul NABF la categoria semigrea şi centura WBC Diamond. Aceasta din urmă are o istorie specială, fiind acordată ca distincţie onorifică numai la meciurile de prestigiu, cu o încărcătură uriaşă. Este o adevărată bijuterie, fiind încrustată cu 861 de diamante, 180 de cristale Swarovski, 6 rubine şi 221 de smaralde.

Nu trebuie neglijată nici miza financiară a disputei, ambii combatanţi urmând să câte aproximativ două milioane de dolari, indiferent de deznodământul din ring.

La casele de pariuri, Pascal este creditat cu prima şansă, indiferent că vorbim de victorie la puncte sau înainte de limită. De altfel, specialiştii de peste Ocean îl văd şi ei favorit pe canadianul cu origini haitiene.

Jim Lapley, expertul HBO, crede că Jean Pascal e favorit, chiar dacă Bute este mai bun. „Dacă ar lupta amândoi în formă maximă, el e clar tehnicianul mai bun. Dar Bute n-are viteza lui Pascal, rapiditatea şi explozia atletică. Cred că de asta Pascal e favoritul luptei”, a declarat Lapley.

Leu şi Doroftei cred în şansa lui Bute

Românii, în schimb, cred în şansa lui Lucian de a-şi relansa cariera printr-o victorie. "Sunt convins că Lucian va învinge. Este poate cel mai important meci al lui de până acum. De acest meci depinde sută la sută cariera lui mai departe. Am vorbit cu el şi ştiu că a pregătit foarte bine acest meci. Dacă face un meci bun, cred că îşi poate continua cariera", a declarat Mihai Leu, fost campion al lumii la profesionişti.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, îi ţine şi el pumnii lui Bute. "Meciul cu Pascal este unul foarte important pentru Lucian, în care el trebuie să demonstreze că nu a fost din întâmplare un campion. Trebuie şi poate să îi dea o lecţie de box lui Pascal! Am încredere că Lucian este capabil să facă un meci de zile mari, deşi meciul poate să fie chiar unul mai greu decât cel cu Froch", a declarat Doroftei.

Meciul dintre Lucian Bute şi Jean Pascal a fost transmis în direct şi în exclusivitate pentru România de Digi Sport 1, de la ora 6.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri