Steaua - Legia Varşovia. Suporterii polonezi sunt supuși unor controale speciale pe autostradă

Data publicării:
104415 104415 fatai steaua gardos-2

Actualizare 13:20 Unii dintre cei mai temuți suporteri din Europa vor împânzi astăzi Capitala României. 

Susţinătorii echipei Legia Varşovia, rivala Stelei din această seară de pe Arena Naţională, sunt aşteptaţi de sute de jandarmi şi poliţişti, care vor încerca să prevină orice incident.

Mulți din cei aproape 1.000 de suporteri vin în Capitală cu autocarele sau cu maşinile personale, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, unde sunt orgazinate filtre.

Primele controale s-au efectuat deja la intrarea în București. Au fost oprite câteva autoturisme mici, iar jandarmii au făcut controale corporale asupra suporterilor echipei Legia Varsovia, a actelor și bagajelor acestora.

În urmă cu doi ani, când echipa din Polonia a jucat în România împotriva Rapidului, jandarmii au găsit asupra primilor fani controlați diverse obiecte contondente, printre care arme albe, cuțite și bâte, obiecte pirotehnice și droguri. 

Actualizare ora 9:10 Primii 300 de suporteri polonezi au aterizat pe aeroportul Otopeni. Aceștia vor fi însoțiți de mai multe echipaje ale Jandarmeriei Capitalei către Centrul Vechi.  

La Bucureşti vor veni aproximativ 1.000 de suporteri. La ora 9, două aeronave pline cu suporteri, printre care și câțiva polițiști din Polonia, vor ajunge în Capitală, pe aeroportul Otopeni.

Jandarmeria Capitalei îi vor lua în primire pe suporterii care vor pleca de la aeroport pe cont propriu, cu autobuze sau cu taximetre.

Problemele ar putea să apară începând cu ora 10, când în București vor intra nouă autocare cu suporteri.

Aceștia sunt considerați extrem de periculoși pentru că au făcut probleme atât la meciurile pe care echipa Legia Varşovia le-a susținut acasă, cât și pe cele din Cupele Europene.

Oamenii de ordine le vor verifica acestora acetele și se vor asigura că suporterii nu dețin obiecte pirotehnice sau obiecte contondente.

Trafic restricționat

Traficul rutier în zona stadionului Naţional Arena va fi restricţionat miercuri, începând cu ora 14.00, pentru meciul FC Steaua Bucureşti - FC Legia Varşovia.

Pentru buna desfăşurare a meciului de miercuri seară, începând cu ora 14.00, se va restricţiona circulaţia pe bd. Pierre de Coubertin (între şos. Iancului şi intrarea în stadion), str. Vatra Luminoasă (între şos. Mihai Bravu şi bd. Pierre de Coubertin), str. Tony Bulandra (între str. Vatra Luminoasă şi str. Maior Ion Coravu), cu excepţia mijloacelor RATB.

Peste 700 de jandarmi asigură măsurile de ordine la meciul Steaua-Legia Varşovia

Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București

Peste 700 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul Steaua-Legia Varşovia.

Conform Jandarmeriei Capitalei, accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.15 doar pe bază de bilete şi invitaţii.

De asemenea, Primăria Sectorului 2 va monitoriza cu 90 de camere video amplasate în principalele intersecţii rutiere din zonă, toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa spectatorii către Arena Naţională.

Casele de bilete din zona stadionului vor rămâne deschise şi în ziua meciului astfel: casa de bilete situată la intrarea dinspre Bd. Basarabia până la orele 18.45 iar casele de bilete din zona Străzii Maior Coravu până la ora 21.45.

Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport, de la ora 21.45.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri