Primul mare sponsor care anunță prelungirea contractului cu Maria Șarapova

Data publicării:
sarapova 3 - GettyImages-514193332-2

Foto: Gulliver/Getty Images

Decizia celor de la Head vine la scurt timp după ce alți trei sponsori mari, Nike, Tag Heuer și Porshe au anunțat că vor înceta colaborarea cu tenismena.

Reprezentanții celebrei firme care produce rachete de tenis a anunțat că vor sta alături de sportiva de 28 de ani, explicând că „onestitatea și curajul de care a dat dovadă în recunoașterea și asumarea greșelii sale sunt de admirat”, potrivit Daily Mail. De asemenea, au declarat că așteaptă cu nerăbdare să lucreze alături de sportivă.

Maria Șarapova a explicat rezultatul testului antidoping spunând că a luat timp de zece ani un medicament prescris de medicul de familie, Meldonium, care a fost interzis de la 1 ianuarie 2016.

Substanța este un antiischemic, folosit pentru tratarea anginei pectorale și infarctului miocardic.

Am făcut o greșeală uriașă, nu am știut că medicamentul a fost interzis de la 1 ianuarie. Mi-am dezamăgit fanii, nu vreau să-mi închei cariera așa, sper că avea din nou șansa să joc. Nu mă retrag”, a spus Maria Șarapova. „Îmi asum întreaga responsabilitate”, a adăugat Șarapova, care a subliniat că timp de zece ani acest medicament nu a fost pe lista de substanțe interzise și, deci, l-a luat în deplină legalitate.

Patru ani este suspendarea maximă pe care ar putea-o primi Maria Şarapova în urma acuzaţiei de dopaj.

Citiți și: Prima reacție a Simonei Halep după anunțul Mariei Șarapova

ITF: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri