Turneul Campioanelor: Maria Șarapova a învins-o pe Simona Halep, 6-4, 6-4

Data publicării:
Simona Halep Turneul Cam pioanelor Singapore GettyImages 27 octombrie 2015

Foto: Gulliver/GettyImages

GAME, SET, MECI, SHARAPOVA! 4-6, 4-6! Sharapova se impune din nou în faţa Simonei, pe care o conduce acum cu 6-0 la capitolul întâlniri directe. 

Break, Halep! 4-6, 4-5! Revenire spectaculoasă pentru româncă! Se impune din nou pe serviciul Mariei Sharapova, care nu închide nici de această dată meciul. Simona va servi pentru a egala situaţia în actul secund.

Game, Halep! 4-6, 3-5! Simona se impune lejer pe propriul serviciu, dar Sharapova va servi din nou pentru câştigarea meciului. Halep s-a impus la zero şi a fost la conducerea punctelor.

Break, Halep! 4-6, 2-5! Românca revine după un game mai slab făcut de Sharapova, care a comis 3 greşeli neforţate. Simona serveşte pentru a rămâne în meci. 

Break, Sharapova! 4-6, 1-5. Jucătoarea din Rusia s-a apropiat la un singur game de câştigarea meciului, după un joc excelent. A controlat clar toate punctele şi va servi pentru câştigarea meciului!

Game, Sharapova! 4-6, 1-4. Simona a condus cu 30-15, după prima dublă greşeală comisă de Maria, dar jucătoarea din Rusia a câştigat 3 puncte consecutive, ultimul fiind şi cel mai lung schimb al meciului.

Game, Halep! 3-6, 1-3! Simona şi-a adjudecat primul game al actului secund. A condus cu 30-0, dar un nou punct superb al Sharapovei şi două greşeli neforţate au adus o nouă minge de break pentru "MaSha", anulată însă de Halep, care a servit bine şi a închis game-ul.

Game, Sharapova! 4-6, 0-3! Simona a condus cu 30-0, după cel mai frumos punct câştigat de ea în acest meci. A pierdut apoi 3 schimburi consecutive, dar s-a ajuns la egalitate, după o minge trimisă în fileu de Sharapova. Au urmat două puncte adjudecate de Maria, cu două lovituri direct câştigătoare.

Break, Sharapova! 4-6, 0-2! Simona a pierdut cel mai lung game al meciului, unul care a durat peste 10 minute şi care s-a decis după a şasea egalitate. Românca a salvat două mingi de break, dar a terminat jocul cu o nouă greşeală neforţată. 

SET 2: Game, Sharapova! 4-6, 0-1. Maria începe setul cu primul ei game câştigat la zero în acest meci.  

Break, SET 1, Sharapova! 4-6! Maria a fructificat a treia minge de set, pe fondul unui game în care forma Simonei a alternat. Românca a servit constant slab şi Sharapova a fost jucătoarea care a dictat ritmul.

Simona l-a chemat pentru prima oară în acest meci pe antrenorul Darren Cahill.

Game, Sharapova! 4-5. Maria a ajuns la 5 duble greşeli în partidă, dar a câştigat şi cel mai frumos punct al meciului, cu o scurtă, după un raliu epuizant. S-a ajuns la egalitate, după un nou schimb lung de mingi. Raportul loviturilor câştigătoare este 10-4 pentru "MaSha". Halep va servi pentru a rămâne în primul set. 

Game, Halep! 4-4! Un nou joc echilibrat, de această dată pe serviciul Simonei. S-a ajuns la 30-30, după un un-doi al jucătoarei noastre, iar două greşeli neforţate ale Sharapovei au egalat situaţia pe tabelă. Ambele jucătoare au câştigat 12 dintre cele 16 puncte disputate pe primul serviciu.

Game, Sharapova! 3-4! Rusoaica şi-a adjudecat cel mai frumos game de până acum al meciului, chiar dacă a comis două duble greşeli. Cel mai spectaculos punct a adus-o pe Simona la fileu, dar Sharapova a reuşit passing-ul la a treia tentativă. 

Game, Halep! 3-3! Simona câştigă cel mai uşor game de până acum al meciului şi un nou punct superb în faţa Sharapovei. Halep s-a impus la 15 şi a egalat din nou situaţia.

Game, Sharapova! 2-3! Maria revine din nou la conducere, chiar dacă a fost condusă cu 30-15, într-un game în care a făcut cea de-a doua dublă greşeală a meciului. Jocul s-a încheiat cu un backhand trimis în fileu de Halep. 

Game, Halep! 2-2! Simona îşi face pentru prima oară serviciul în acest meci. A servit şi un as şi a controlat toate punctele game-ului, unul câştigat la 15.

Re-break, Halep! 1-2! Simona ţine aproape şi revine repede pe tabelă. Profită de 3 greşeli neforţate ale Sharapovei şi de serviciul slab din acest game., impunându-se la 15.

Break, Sharapova! 0-2. "MaSha" a început mai bine game-ul, a continuat să fie agresivă şi a profitat de serviciul slab al Simonei. Punctul de 30-30 a fost cel mai frumos de până acum al partidei. A urmat o greşeală neforţată a Sharapovei, dar şi un forehand ucigător al adversarei. Maria a profitat de prima şansă de break şi s-a distanţat în acest debut de partidă.

SET 1: Game, Sharapova! 0-1! Rusoaica a început bine meciul, a profitat de un serviciu bun, dar şi de cele două greşeli neforţate făcute de Halep. Maria a încheiat game-ul cu un forehand în lung de linie la care românca nu a avut reacţie. 

Actualizare: A început partida dintre Simona Halep și Maria Șarapova. 

Actualizare: Flavia Pennetta a învins-o pe Agnieszka Radwanska în două seturi, 7-6 (5), 6-4, într-un meci din Grupa Roșie a Turneului Campioanelor de la Singapore.


Partida cu Maria Șarapova, care poate fi oricând o finală a unui turneu de Grand Slam, și care contează pentru Grupa Roșie, o aduce pe Simona Halep în postura de favorită.

Fără nicio victorie în cele cinci confruntări pe care le-a avut cu fostul lider mondial, Simona Halep a spus că știe cum să joace de data aceasta pentru a se impune și pentru a câștiga și supremația grupei.
„Fiecare meci de aici este ca o finală de Grand Slam. Am venit aici cu încredere, să joc cel mai bine, să fac totul pentru a câştiga meciuri. Acest turneu este cu adevărat important pentru mine şi vreau să mă bucur de joc, la fel ca şi voi”, a spus Simona Halep.

MECIUL SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA, DE LA TURNEUL CAMPIOANELOR ESTE TRANSMIS LIVE MARŢI, DE LA ORA 13:30, PE DIGI SPORT 2.

Finalistă anul trecut, Simona Halep a debutat cu dreptul și la actuala ediție. A cedat doar trei game-uri contra Flaviei Pennetta.

Maria Șarapova a trecut în set decisiv de Agnieszka Radwanska si a înregistrat prima victorie după trei luni de pauză. Rusoaica a avut probleme cu accidentările și nu a mai evoluat la vreun turneu întreg după Wimbledon. A intrat în competiție la Wuhan, dar a abandonat încă din primul meci, cel cu Barbora Strycova.

Confruntări directe Simona Halep - Maria Șarapova 0-5

1. Șarapova - Halep 3-6, 6-4, 6-4 (2014, Cincinnati, sfeturi)
2. Șarapova - Halep 6-4, 6-7, 6-4 (2014, Roland Garros, finală)
3. Șarapova - Halep 1-6, 6-2, 6-3 (2014, Madrid, finală)
4. Șarapova - Halep 7-5, 7-5 (2012, Beijing, primul tur)
5. Șarapova - Halep 6-3, 6-4 (2012, Indian Wells, turul III)

Meciul, care poate decide, în mare măsură, prima semifinalistă, este așteptat cu interes și de Martina Navratilova. Legenda tenisului feminin mondial crede că sportiva numărul doi din WTA pornește cu prima șansă în partida de marți de la Singapore.

Învingătoare în 18 turnee de Grand Slam, Navratilova este de părere că suprafaţa de joc de la Singapore o avantajază pe româncă: „Este destul de lentă, e nevoie să lovești de câteva ori în plus. Mi se pare că Simona are combinația potrivită, pentru mine este ea este favorită”.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

După victoria din primul meci, Simona a devenit principala favorită la câştigarea turneului. Iniţial, bookmakerii o vedeau pe Garbine Muguruza favorită 1 la câştigarea turneului, Simona având abia a doua şansă.

Programul meciurilor de marţi la Singapore

Ora 09:00 - Agnieszka RADWANSKA (POL) [5] - Flavia PENNETTA (ITA) [7]

Ora 13:30 - Simona HALEP (ROM) [1] - Maria SHARAPOVA (RUS) [3]

Turneul de la Singapore se desfășoară în perioada 25 octombrie - 1 noiembrie şi va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri