Simona Halep poate ieși din Top 3 WTA, prima oară în ultimul an, după eliminarea din turul doi la Paris

Data publicării:
simona halep suparata - getty-2

 

Foto: Guliver/Getty Images

Simona e pe locul trei în ierarhia mondială feminină și la Paris a fost cap de serie numărul trei, dar acum poate ajunge până pe locul cinci WTA, la încheierea întrecerii franceze. Poziția ei în clasament depinde de ce vor face la Paris Maria Șarapova, a doua clasată înaintea turneului, Petra Kvitova, a patra clasată, și Caroline Wozniacki, locul cinci.

Simona va avea 6.130 de puncte la finalul turneului, față de cele 7360 pe care le avea la start. Kvitova a depășit-o deja, într-un clasament, trecând un tur la Paris, dar, de asemenea, a depășit-o și pe Șarapova, într-o ierarhie virtuală live.

Dacă Șarapova joacă sferturi de finală la Roland Garros, Simona va ajunge pe locul 4 WTA, iar dacă în același timp Caroline Wozniacki va juca finala concursului, românca va cădea până pe locul 5.

Simona Halep a intrat prima oară în carieră în Top 3 WTA pe 5 iunie 2014, după ce a disputat finala ediției de anul trecut de la Roland Garros. De atunci n-a mai ieșit niciodată dintre primele trei jucătoare ale lumii, săptămâni bune ocupând chiar poziția a doua a ierarhiei mondiale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri