Simona Halep s-a calificat în finala de la Madrid. O va avea ca adversară pe Maria Șarapova

Data publicării:
halep spania

Actualizare 17.55. Simona Halep o va avea ca adversară în finala turneului de la Madrid pe Maria Şarapova, care a învins-o fără drept de apel, cu 6-1, 6-4 pe Agnieszka Radwanska.

Am făcut rezultatul ăsta mare la Madrid, am jucat destul de bine, dar cred că m-a ajutat mult lupta pe care am dus-o în fiecare meci. Am încercat să lupt cât mai mult și asta cred că m-a ajutat cel mai mult”, a spus Simona Halep după meci.

În ceea ce privește finala cu Maria Şarapova, „o să fie un meci greu, pentru că e o jucătoare bună, știe cum să gestioneze finalele. La mine e cea mai mare finală pe care o joc în cariera mea”, a mai spus jucătoarea de tenis.

Dacă îşi va adjudeca titlul, Simona Halep va urca încă o poziţie în clasamentul WTA, pe locul 4.  

Simona Halep a ajuns pentru prima dat în finala turneului de la Madrid, a doua finală din acest an pentru sportiva româncă.

Ea va juca în finală contra învingătoarei dintre Maria Șarapova și Agnieszka Radwanska.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 victoria Simonei Halep.

În opinia sa, jucătoarea româncă „nu a pierdut primul set și nici nu a jucat prost”.

„Primul set a fost câstigat de Kvitova, care a jucat extraordinar. (...) Meritul Simonei e că a făcut-o să câștige cu 7-6, nu cu 6-1 sau 6-2. În acest 7-6 greu se ascunde cheia victoriei de la 3-1 în setul al 2-lea, când am fost convins că va câștiga Simona din acel moment, pentru că am văzut-o cum se scurge în zgură pe jucătoarea cehă. Important e că Simona, ca în box, unde se spune că un mare campion e cel care știe să și încaseze, Simona a știut să încaseze o oră și ceva loviturile năpraznice ale cehoaicei”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce privește finala de mâine, Cristian Tudor Popescu spune că atât Maria Sharapova, cât și Agnieszka Radwanska sunt adversare dificile.

„La limită aş prefera-o pe Șarapova, e din familia celei învinse azi de Simona. Înaltă, puternică, loveşte tot timpul decisiv, preia controlul și încearcă să câștige printr-un raport favorabil între lovituri decisive și erori. Îi place mai mult Simonei să joace cu astfel de adversari, decât cu Radwanska, care e foarte inteligentă, nu lovește foarte tare, dar are un joc incomod”, a mai spus jurnalistul.

Cum a decurs partida dintre Simona Halep și Petra Kvitova

Setul decisiv

6-2: Simona încheie partida cu un serviciu imparabil și se califică în cea de-a doua finală a sezonului.

5-2: Încă un break. Kvitova izbucnește în lacrimi după cedarea acestui game care o aduce pe Halep extrem de aproape de o nouă finală în circuitul WTA! 

4-2: Game la 0! Simona se apropie la două game-uri de câștigarea meciului.

3-2: Un game extrem de lung, cu șanse de break pentru Halep. Din păcate, Kvitova a avut un final de game bun, cu lovituri ca din tun și exacte în același timp. Simona are totuși avantajul serviciului și conduce!

3-1: Halep își păstrează concentrarea, fuge pe tot terenul și își mai trece în cont un game.

2-1: Simona pierde primul game după o serie de 7 câștigate la rând și îi permite adversarei sale să se apropie la un joc în setul decisiv.

2-0: Kvitova nu se mai mișcă în teren cum o făcea în startul partidei, continuă să greșească mult. Simona își vede economicos de joc și contabilizează punctele cadou.

1-0: Seria excelentă a Simonei continuă! Al șaselea game la rând, un nou break realizat pe serviciul Kvitovei. Halep conduce în setul decisiv. 

Setul al doilea

6-3: SET SIMONA! Halep își adjudecă un nou game disputat. Al 5-lea joc la rând pe care și-l trece în cont jucătoarea noastră. Ascendentul moral este de partea româncei, care a revenit formidabil. 

5-3: Kvitova este debusolată, arată la capătul puterilor. Simona profită și mai face un break. Servește pentru set

4-3: Simona trece pentru prima dată în avantaj în acest meci. Încrezătoare după game-ul precedent, Halep a servit excelent și a câștigat din nou la 0

3-3: Dorința s-a îndeplinit! BREAK HALEP! În urma retururilor insistente ale Simonei, Kvitova a făcut cadou acest game - 4 greșeli neforțate - break la 0. Raportul greșelilor neforțate este de 42-19 pentru Kvitova

2-3: Simona se apropie din nou, după un game la 15. Kvitova a comis o nouă greșeală neforțată la ultimul punct. Hai Simona! Hai cu un break!

1-3: Kvitova a reușit un passing frumos în lung de linie și apoi a încheiat game-ul printr-un lung de linie

1-2: Halep câștigă un game extrem de important și reduce diferența la un singur joc. 

0-2: Halep mai cedează un game, la egalitate. Greșelile neforțate s-au înmulțit pentru Simona în startul setului al doilea.

0-1: Din păcate, Kvitova începe bine și actul secund. Cehoaica a făcut break la 15.

Setul întâi

6-7: FINAL DE SET. Kvitova a început în forță, și-a adjducat primele 4 puncte și părea desprinsă în câștigătoare. A urmat o serie de trei puncte pentru Halep, dar în final cehoaica s-a impus cu 7-4 și are 1-0 la seturi. Ultimul punct al actului a fost o dublă greșeală din partea Simonei :(

6-6: Simona reușește să egaleze, printr-un game la egalități, și trimite primul set în tiebreak. 

5-6: Un game lung, în care Kvitova a ratat mai multe avantaje, însă într-un final a izbutit să își adjudece game-ul și să își asigure cel puțin un tiebreak în actul inaugural. 

5-5: Halep răspunde în același mod: game adjudecat la 0!

4-5: Kvitova își revine după cedarea ultimelor două jocuri și își adjudecă game-ul într-un minut, fără să lase vreun punct. 

4-4: Simona închide cu un as un game care se complicase. După ce a condus cu 40-15, Halep s-a văzut egalată de două execuții foarte bune ale Kvitovei, dar și-a păstrat calmul și a închis game-ul în favoarea ei.

3-4: REBREAK HALEP! Kvitova a trimis 3 mingi mult în afara terenului, fortață de anduranța Simonei, iar reprezentanta noastră reduce diferența la un singur game.

2-4: Primul break al partidei este realizat de Kvitova! Cehoaicei i-au intrat loviturile puternice și a cedat un singur punct împotriva serviciului. Break la 15!

2-3: Game foarte lung, în care Simona a făcut multă risipă de efort. Halep a alergat fenomenal și și-a disperat adversara care a comis câteva greșeli neforțate. S-a ajuns la egalitate, unde Halep a reușit un passing de senzație în urma unui smash al Kvitovei și și-a făcut rost de a doua minge de break a game-ului. Din păcate, ea le-a ratat pe amândouă și cehoaica trece din nou la conducere. 

2-2: Game rapid și sigur obținut de Simona, la 15

1-2: Simona a avut două mingi de break, a trimis un forehand în fileu din mijlocul terenului, iar apoi Kvitova și-a adjudecat game-ul printr-o serie de lovituri puternice, atât pe serviciu, cât și cu forehandul. 

1-1: Simona revine excelent: condusă cu 15-40, ea a egalat, a mai salvat apoi și o a treia minge de break și a egalat situația pe tabelă

0-1: Partida a început cu Kvitova la serviciu. Cehoaica și-a adjudecat game-ul inaugural la 15.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri