Simona Halep s-a retras din turneul de la Sydney înainte de primul meci: "Chiar nu pot evolua"

Data publicării:
371921 371921 simona

 

ACTUALIZARE 11.05. „În timpul turneului din China am avut aceste probleme stomacale şi am simţit că nu pot juca. Am aşteptat până astăzi să văd dacă sunt pregătită sau nu, dar chiar nu pot evolua. Era dificil să încep competiţia şi am decis să mă retrag pentru că este cea mai bună soluţie”, a declarat Simona Halep.

Ea a avut însă şi veşti bune. Va putea participa la Australian Open. Ajunsă până în sferturi de finală la ediţia din 2014, Halep are planuri mari: „Sunt încrezătoare acum, după turneul din China. Am câştigat câteva meciuri acolo şi a fost un start bun. La ultima ediţie am obţinut un rezultat bun, dar acum este un nou an şi un alt început. Trebuie să fiu optimistă şi să mă gândesc că pot continua seria pozitivă”.

Primul turneu de Mare Slem al anului se va disputa între 19 şi 31 ianuarie.


Site-ul WTA scrie că Simona Halep a acuzat "o afecţiune gastrointestinală", motiv pentru care a declarat forfait cu puţin timp înainte de meci. În locul ei, Pliskova o va întâlni pe Nicole Gibbs, jucătoare din SUA eliminată în calificări de Tsvetana Pironkova, scor 3-6, 1-6.

Numărul 3 mondial, Halep va juca în schimb la Australian Open, scrie digisport.ro. Din câte se pare, Sydney nu îi poartă noroc jucătoarei din Constanţa. Anul trecut, ea a pierdut în primul tur în faţa americancei Madison Keys, scor 1-6, 4-6.

"Ne pare foarte rău că am primit vestea retragerii Simonei din turneu. Îi dorim o recuperare cât mai rapidă în vederea Grand Slam-ului de la Melbourne. O așteptăm cu brațele deschise anul viitor la Sydney", a spus directorul turneului, Alistair MacDonald.

Favorită principală în acest an la Sydney rămâne cehoaica Petra Kvitova, eliminată în semifinale la Shenzen, de Timea Bacsinszky.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri