VIRTUAL. Ascensiunea Simonei Halep. Românca o va depăși pe Maria Șarapova în clasamentul WTA

Data publicării:
virtual hall

Halep face senzaţie la Indian Wells. S-a calificat în sferturile de finală, după ce a întors spectaculos rezultatul, în decisiv, atât cu cehoaica Lucie Safarova, cât şi cu canadianca Eugenie Bourchard. Astăzi, este mare favorită în confruntarea cu Casey Dellacqua din Australia. O victorie ar înseamna atât prezenţa în semifinale, cât şi un pas mare spre locul 5 în lume.

Simona Halep a avut o ascensiune rapidă. Clasată pe locul 64 în lume, românca a ajuns în semifinale, la Roma, în primăvara anului trecut, şi a avansat şapte poziţii. Victoriile de la Nurnberg, S-Hertogenbosch şi Budapesta au propulsat-o pe jucătoarea noastră până pe 23.

Visul frumos nu s-a oprit aici. Halep a mai câştigat două turnee şi a terminat anul pe locul 11. În 2014, constănţeanca a triumfat la Doha şi a pus mâna pe cel mai important trofeu al carierei. Rezultatul s-a văzut şi în ierarhia WTA, acolo unde Halep a ajuns până pe 9.

Luni, românca va atinge o bornă istorică pentru tenisul românesc. Locul 6 este asigurat, dar dacă va obţine cel puţin acelaşi rezultat ca Jelena Jankovici, va avansa până pe 5.

Cele două se pot întâlni în semifinale şi pot reedita meciul din optimile de finala de la Australian Open, atunci când Simona a câştigat în trei seturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri