Presa străină, despre eșecul gimnastelor românce: O. Bellu, M. Bitang și FRG au o parte din vină

Data publicării:
colaj gimnaste-1

  

Totul a început să meargă prost din momentul în care echipa feminină de gimnastică a României a salutat juriul și a călcat pe podea. Diana Bulimar a ratat la paralele. Următorul eșec a fost la bârnă, aparatul care, de obicei, este un atu pentru echipa României, de unde vine și stilul: „rapid ca un iepure și arătând bine în același timp”. Lucru care nu a fost valabil și duminică pentru echipa României. Eșecul a fost inevitabil având în vedere și echipele puternice cu care au concurat româncele, conform The Guardian.

La sfârșitul zilei, doar o echipă a fost sub cea a României, Coreea de Sud. Până și Elveția le-a întrecut pe fete.

The Guardian relatează și despre faptul că un fost antrenor canadian a afirmat că a fost surprins de rezultatul româncelor și credea că au acestea vor reuși calificarea.

Ghinionul a contribuit, de asemenea , la acest rezultat dezastruos pentru că Larisa Iordache și Laura Jurca, două gimnaste performante, nu au participat. Presa străină a subliniat că lipsa Larisei Iordache a fost un dezavantaj pentru că de obicei ea aducea scorurile cele mai mari pentru echipă. În trecut astfel de situații ar fi fost evitate pentru că gimnastele accidentate erau înlocuite cu altele la fel de capabile să aibă un rezultate mai bune, menționează

Jurnaliștii străini amintesc și de eșecul din 2015 de la Glasgow când toate fetele, mai puțin una, din echipa României a obținut punctaj scăzut la paralele, eroare din cauza căreia acestea s-au clasat pe locul al treisprezecelea și nu s-au calificat în finale.Calificarea lor la Jocurile Olimpice a fost pusă în dificultate pentru prima oară în ultimii 40 de ani, de când Nadia Comăneci a pus România pe hartă pentru un alt motiv decât vampirii, menționează The Guardian.

Cătălina Ponor, sportiva în vârstă de 28 de ani, deși se retrăsese, a participat să ajute echipa româncelor. Ea nu a reușit acest lucru deși evoluția ei la bârnă a fost „agresivă” și gimnastica la sol „arzătoare”.

Paul Ziert, editor la International Gymnast Magazine, a pus o parte din eșecul echipei în cârca antrenorului Octavian Bellu și a Federației Române de Gimnastică, care s-a panicat în fața rezultatelor slabe și a schimbat antrenorii echipei de mai multe ori.

După 40 de ani de la Nadia, „noul normal” a început – Jocurile Olimpice fără gimnastica românească, încheie The Guardian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri