Leonardo DiCaprio apără „The Wolf of Wall Street”

Data publicării:
leo dicaprio-1

 

Pentru scenariști și regizori, lumea finanțelor s-a dovedit o sursă bogată de povești, pentru că de la criza din 2008 a devenit clar că deciziile făcute de finanțiști ne afectează pe toți. Se pare că acum bancherii au înlocuit gangsterii sau personajele negative din seria James Bond, scrie BBC.

Cel mai recent film care explorează partea întunecată a comportamentului uman este „The Wolf of Wall Street” regizat de Martin Scorsese. Leonardo DiCaprio joacă rolul lui Jordan Belfort, care a reușit practic să fure de la investitori 200 de milioane de dolari prin diverse scheme frauduloase prin firma sa de brokeraj, Stratton Oakmont. Povestea este reală.

Filmul se bazează pe o carte scrisă de Belfort, ajuns în închisoare după ce a pledat vinovat în 1999. Unii acuză filmul că este interesat numai de hedonismul personajelor principale, prinse într-un univers al alcoolului, drogurilor, luxului și prostituatelor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Mii de oameni au fost victimele comportamentului lor - și nu apar deloc în fim”, spune avocatul Joel Cohen, procuror-șef în dosarul împotriva lui Belfort. 

Leonardo DiCaprio spune că au fost motive suficient de puternice pentru ca filmul să se concentreze pe comportamentul lui Belfort și al colegilor săi. „Cunoaștem ramificațiile acestor acțiuni, știm că oamenii au avut de suferit. Ceea ce am dorit să aflăm este cine erau de fapt personajele. Este o reflectare corectă a vieților personajelor centrale. Arată cine au fost acești oameni și că nu le-a păsat de consecințele acțiunilor lor, ci doar să devină mai bogați și să trăiască visul american corupt”, a subliniat actorul.

Scriitorul Joris Luyendijk spune că, dacă se insistă pe a-i vedea pe finanțiști ca simple personaje negative, se scapă din vedere o chestiune esențială. „Ne place ideea de finanțiști ca paraziți și psihopați, dar lucrurile nu stau numai așa. Nimeni nu a prezis criza din 2008. Toată lumea a crezut că totul merge bine, până când s-a produs prăbușirea. Scenariștii adoră un personaj negativ care știe că este personaj negativ, dar un personaj negativ care crede că este un tip bun...asta e mai dificil. Problema din sistemul bancar este autoamăgirea. Mulți bancheri au crezut că nu au avut nicio vină în ceea ce s-a întâmplat -sau că au fost doar o spiță dintr-o uriașă roată. Nu trebuie să fii un psihopat care trage pe nas cocaină pentru a ruina economia lumii”, a explicat scriitorul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri