2,6 milioane de turişti s-au cazat în România în primele trei luni ale anului

Data publicării:
peisaj misto

Numărul turiştilor din România a crescut cu 6,3% în primele trei luni ale acestui an: 2,59 milioane de turişti s-au cazat în hotelurile şi pensiunile din ţara noastră, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Românii reprezintă cea mai mare parte a clientelei (2,02 milioane), doar unul din cinci turişti cazaţi aici fiind de peste hotare. În total, în primele trei luni ale anului au venit aici doar 567.700 de turişti străini, dar numărul lor este însă în creştere faţă de 2012.

Dintre ei, cei mai mulţi vin din Europa, îndeosebi din Uniunea Europeană: 472.600. România a găzduit însă şi mulţi americani şi asiatici31.600, respectiv 47.000 de turişti. 5700 au fost africani.

Statisticile au numărat şi 1,42 de milioane de persoane care doar au tranzitat România. Cei mai mulţi au venit din Ungaria (33,7%), Bulgaria (24,2%) şi Germania (8,6%).

Şi numărul românilor care au plecat în vacanţă peste hotare a crescut cu 5,4 procente. 2,43 milioane de români au călătorit în străinătate din ianuarie până în martie, iar 75% dintre ei au ales maşina personală ca mijloc de transport.

 

De-a lungul zilei, trecem în revistă toate faţetele turismului autohton într-o ediţie specială Digi24: România turistică

Natura, punctul forte al turismului din România

Turism de aventură în România: Alpinism, tiroliană, rafting şi drumeţii

Turismul ecumenic: Bucovina, punctul central al iubitorilor de tradiţii

Turismul de club atrage tinerii cu dare de mână

Turismul medical: Tot mai mulţi străini vin în România pentru a-şi trata problemele de sănătate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri