Digi24 pe litoral: Cât costă cazarea la Vama Veche şi la Mangalia

Data publicării:
oferte litoral

150.000 de turişti se află în acest sfârşit de săptămână în staţiunile de la malul mării. Pentru cei care îşi planifică vacanţa, o echipă Digi24 a mers la Mangalia şi la Vama Veche pentru a afla ce oferă fiecare din punct de vedere turistic: preţuri, distracţii şi cum se potrivesc pentru familii, cupluri sau tineri care vor să cunoască persoane noi.

Vama Veche este alegerea ideală pentru cei care vor să se simtă în largul lor ziua şi să aibă parte şi de distracţie cât e noaptea de lungă. Nici nu au nevoie să părăsească plaja pentru a se bucura de atmosferă, senzaţia de libertate şi lipsa de inhibiţii.

Vama Veche nu este însă foarte ieftină când vine vorba de cazare, mai ales în condiţiile în care este vorba despre pensiuni şi nu de hoteluri. O noapte de cazare la o pensiune de două margarete costă 120 de lei, dar cei mai pretenţioşi plătesc chiar şi 400 de lei. Există desigur şi varianta cazării la cort, pe plajă sau în curţile pensiunilor din apropiere.

Cei care vor o vacanţă liniştită merg însă la Mangalia. O familie îşi poate găsi uşor o cameră cu cel mult 100 de lei pe noapte. Pentru cei care practică sporturile nautice, oraşul Mangalia se poate mândri cu cel mai modern port turistic de pe litoral. Aici pot fi aduse 150 de iahturi sau ambarcaţiuni cu vele.

Turiştii care vor să se bucure de mare cu bani mai puţini pot alege staţiunea Jupiter. Pe plajă şi pe mare, tarifele pentru skijet ajung la 100 de lei pentru 15 minute sau 80 de lei pentru zece minute. Pentru „canapea” şi banană, turiştii scot din buzunar 25, respectiv 15 lei.

Anul trecut, peste 1,5 milioane de turişti şi-au petrecut vacanţele pe litoralul românesc, cu 15% mai mulţi decât anul precedent. În total, ei au cheltuit aici 270 de milioane de euro, potrivit datelor furnizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Cazare în Vama Veche:

- pensiune 2 margarete: 120 - 200 lei/camera dublă/noapte;

- pensiune 3 margarete: 140 - 250 lei/camera dublă/noapte;

- pensiune 4 margarete: 200 - 400 lei/camera dublă/noapte.

Cazare în Mangalia:

- vilă 2 stele: între 50 şi 80 lei/camera dublă/noapte;

- pensiune 3 margarete: 100 lei/camera dublă/noapte;

- hotel 3 stele: între 280 şi 300 lei/camera dublă/noapte;

- apartament 4 camere: 360 lei/noapte.

Turiştii de weekend plătesc mai mult: O noapte de cazare plătită la recepţia hotelului costă cu 40% mai mult

Cazarea pe litoral: prețuri mai mari, hoteluri pline

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri