TURIST ACASĂ. Castelul Corvinilor, a doua cea mai înspăimântătoare clădire din lume

Data publicării:
corvini

De Castelul Corvinilor se leagă numeroase legende care atrag turiști pasionaţi de perioada medievală. Construcţia în stil gotic este impunătoare, cu numeroase turnuri şi bastioane. În curtea interioară, vizitatorii pot vedea stâlpul infamiei, locul unde se făceau execuţiile publice.

În beciurile castelului, mai exact sub podeaua Sălii Cavalerilor, ar fi fost întemniţat chiar Vlad Ţepeş. Turiştii sunt fascinaţi şi de poveștea fântânii din curte. Cu o adâncime de 30 de metri, se spune că a fost săpată de trei prizonieri turci, vreme de 15 ani. Iar când au terminat-o, nu au fost eliberaţi, aşa cum li s-a promis, ci au fost executaţi.

Acum, în lunile de vară, curtea este gazdă pentru numeroase evenimente culturale de inspiraţiei medievală. De asemenea, mulţi tineri vin la castel pentru petrecerea de nuntă. Castelul poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 09.00 și 18.00.

Biletele costă 20 de lei, pentru adulți, cinci lei pentru elevi și studenți și 10 lei pentru pensionari. Cei care doresc un ghid trebuie să plătească 30 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri