A fost inaugurată autostrada Sibiu-Orăştie 

Data publicării:
INAUGURARE AUTOSTRADA SB ORASTIE

Întâi masa şi dansul, apoi, inaugurarea. Săptămâna trecută drumarii au petrecut într-un tunel al autostrăzii Orăştie - Sibiu ca să sărbătorească cum se cuvine terminare ultimilor 16 km ai şoselei. Ieri s-a tăiat şi panglica, cum altfel decât în prezenţa unui oficial de la Bucureşti, nimeni altul decât premierul. Momentul nu a fost însă cu totul festiv. Câţiva oponenţi ai proiectului Roşia Montană l-au urmărit pe Victor Ponta până la Sibiu şi l-au apostrofat.

"Am venit să ne exprimăm bucuria că întâiul conducător al ţării a venit să dea drumul acestei măreţe autostrade cu o lungime extraordinară de 17 km", a spus un oponent al proiectului Roşia Montană.

Pentru premier însă lucrurile au fost însă cât se poate de serioase.

"Am vrut să fiu sigur că nu păţesc ca alţi prim-miniştri că inaugurez astăzi şi mâine se închide că li s-a mai întâmplat altora. Am vrut să fiu sigur că lucrările sunt în regulă", a declarat Victor Ponta, premierul României.

Deşi mai avea de inaugurat încă 44 de km de şosea, Victor Ponta a făcut cale întoarsă la Bucureşti. Explicaţia a venit de la şeful companiei de drumuri.

"Premierul a primit telefon din Bucureşti spunându-i că la Bucureşti se lasă ceaţa şi că nu mai poate ateriza s-a întors din drum spre aeroportul din Sibiu", a spus Narcis Neaga, directorul general al CNADNR. 

În lipsa premierului şi a ministrului Dan Şova, panglica a fost tăiată de directorul companiei de drumuri, iar până nu a ajuns la locul inaugurării, şoferii nu au avut voie pe autostradă.

Doar că de la Orăştie la Sibiu şoferii vor putea circula pe autostradă abia de anul viitor pentru că din şoseaua de mare viteză sunt gata doar 60 de km din cei 82.

Peste jumătate de miliard de euro plăteşte statul pentru cei 82 de km de şosea de mare viteză dintre Sibiu şi Orăştie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri