Autorităţile investighează, tabăra continuă. În Bran funcţionează, în continuare, tabăra pentru copii, fără autorizaţie

Data publicării:
AUTORITATILE INVESTIGHEAZA

În tabăra particulară de la Bran, o nouă serie de copii s-a cazat, imediat după inspecţia autorităţilor. Părinţilor nu le e frică să-şi lase copiii cazaţi în condiţiile oferite de pensiune.

Cu doar câteva ore înainte, prefectul judeţului Braşov şi inspectorii de la protecţia consumatorului au reuşit, cu greu, să convingă proprietarii vilei să-i lase să verifice condiţiile în care sunt cazaţi elevii.

Proprietarii susţin că această clădire din Bran este o pensiune de două margarete. Casa cu etaj nu are însă nici o autorizaţie de funcţionare, afirmă autorităţile. Peste 100 de copii din toată ţara au dormit acolo în ultima săptămînă şi asta chiar dacă vila este încă în construcţie. "Îmi pun intrebarea dacă părinţii ştiu unde i-au trimis pe elevi. Pentru că ceea ce am văzut aici depăţeste limita bunului simţ. Pensiunea este construită sub liniile de înaltă tensiune. Condiţiile igienico-sanitare nu corespund sub nicio formă", a declarat Mihai Mohaci, prefectul judeţului Braşov.

Proprietarii construcţiei au mai fost amendaţi pentru nereguli similare. Săptămâna trecută inspectorii de la Protecţia Consumatorului au suspendat activitatea pensiunii. De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, însă, turiştii au continuat să vină.

Deocamdată, autorităţile locale spun că îi vor mai da patronului un rând de amenzi. Corpul de control al ministrului delegat pentru turism urmează să verifice aşa-numita pensiune pentru elevi şi să dispună alte măsuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri