Comemorare cu sute de lumânări şi acuze. Peste 600 de motociclişti au comemorat un coleg mort în accident 

Data publicării:
MOTOCICLISTI SANZIENI

Peste 600 de motociclişti din întreaga ţară au mers la Sânzieni, în locul în care s-a petrecut accidentul. Cu toţii au parcurs zeci sau sute de kilometri ca să aprindă o lumânare în memoria colegului lor care a murit în accident. Ei susţin că prietenul lor a murit în urma unei altercaţii cu familia fetei lovite.

"A suferit un accident şi după cum noi ştim localnicii l-au ajutat să moară mult mai repede şi mai sigur", a afirmat un motociclist.

Membrii Uniunii Motociliştilor din România susţin că ei se confruntă frecvent cu astfel de probleme în drumurile lor.

"Motocicliştii povestesc că trec pe aici şi ţiganii aruncă cu flacoane, cu bere, cu tot felul de obiecte în ei sau se culcă pe stradă. Nu ştiu cât te târziu trebuia să se întâmple, până la urmă, inevitabilul", a spus Nelu Brindea, preşedintele comunităţii motocicliştilor

La manifestare au participat şi zeci de localnici care se feresc să povestească despre accident de teama unui conflict cu romii. Sunt totuşi persoane care au văzut ce s-a întâmplat şi susţin cauza motocicliştilor.

"Nişte copii se jucau aici pe drum, motociclistul a încercat să evite, s-a întâmplat nenorocirea, a căzut", a spus un localnic. 

Poliţiştii continuă ancheta în acest caz pentru a stabili dacă într-adevăr este vorba despre o altercaţie între motociclistul care a provocat accidentul şi familia fetei. În paralel anchetatorii au deschis un dosar pentru a stabili cine şi în ce condiţii a fost înjunghiat cel de-al doilea motociclist care a oprit la faţa locului. Deja a fost identificat pricipalul suspect dar şi alte persoane care au fost la faţa locului.

"În urma continuării cercetărilor în acets caz a fost identificat principalul suspect în persoana unui bărbat de 27 de ani. Cercetările sunt continuate cu suspectul în stare de reţinere urmând ca în cursul acestei zile acesta să fie prezentat Tribunalului Covasna cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", a declarat Nicoleta Marin - purtător de cuvânt IPJ Covasna 

Accidentul a avut loc duminică atunci când un motociclistul a lovit o fată de 11 ani care a încercat să traverseze neregulamentar. Bărbatul care conducea motocicleta a murit, iar pasagera se află la Spitalul din Sfântu Gheorghe, în stare stabilă. Copila lovită se află la Spitalul din Braşov, în stare bună. În spatele celor doi pasageri de pe motocicletă se afla un alt coleg de-al lor care s-a oprit să le ofere celor doi primul ajutor. Rudele fetiţei lovite l-au înjunghiat pe acesta din urmă. Motociclistul se află şi el internat la Spitalul Judeţean din Braşov în stare stabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri