Falsificatori de carduri, audiaţi la Braşov

Data publicării:
FALSIFICATORI 170114

Procurorii au descins în această dimineaţă în două cluburi cunoscute din Braşov, dar şi la un lanţ de case de schimb valutar, care aparţin unui om de afaceri din oraş. La scurt timp, anchetatorii au mers la domiciliul acestuia, de unde au ridicat saci întregi de documente contabile şi mai multe dispozitive informatice. Procurorii spun că grupul infracţional era format din 11 persoane, originare din Braşov şi alte trei judeţe din ţară.

"În fapt, aceştia falsificau carduri bancare şi efectuau retrageri bancare de diverse sume de bani de pe raza diferitor ţări din comunitatea euuropeană. Pentru buna desfăşurare a cauzei s-a cooperat cu autorităţi din Germania, Spania şi Franţa", a declarat un ofiţer din cadrul BCCO.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupării era chiar omul de afaceri din Braşov, care îi ameninţa pe ceilalţi membri şi pe familiile acestora, pentru a-i forţa să îi îndeplinească ordinele. 12 persoane vor fi prezentate mâine magistraţilor de la Tribunalul Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. La percheziţii au luat parte şi trupe ale Brigazii de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri