În Sibiu, câinii maidanezi atacă localnicii şi turiştii

Data publicării:
MUSCATI CAINI SIBIU OK

Câinii atacă şi în haită! A aflat pe pielea lui un tânăr din Sibiu, care a fost muşcat în timp ce se plimba în oraş. Acum, acesta urmează un tratament anti-turbare. "Deodată au apărut patru sau cinci câini vagabonzi. Am încercat să-i gonesc, dar din păcate unul dintre ei m-a muşcat. În prezent, urmez un tratament recomandat de medicul meu", povesteşte victima.

Localnicii şi turiştii se tem că, în orice moment, ar putea fi muşcaţi de câinii fără stăpâni. De la începutul anului până acum, peste 330 de persoane au mers la doctor după ce au fost muşcaţi de maidanezi. 7 dintre ei au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, din cauza rănilor provocate de patrupede. "Pacientii primesc tratament specific din partea personalului medical. Acest tratament specific constă în toaletarea plăgii, pansarea acesteia, injecţie intramusculară sau injecţie antitetanos. Pentru pacienţii care au fost muscaţi de câini necunoscuţi este necesar tratamentul antirabic la secţia de boli infecţioase", Decebal Toderiţă - purtător de cuvânt Spital Clinic Judeţean Sibiu.

Municipalitatea a inaugurat, în urmă cu patru ani, un adăpost modern care poate să găzduiască, fără probleme, 200 de câini. După ce ajung aici, animalele sunt puse spre adopţie pentru cel puţin o săptămână. Dacă nimeni nu vine să-i ia acasă, hingherii sunt nevoiţi prin lege să-i ducă înapoi de unde au fost luaţi.

Din 2009, autorităţile din Sibiu împreună cu fundaţiile de profil, au lansat mai multe campanii de sterilizare şi de adopţie a maidanezilor. "De la începutul anului până în prezent, au fost adoptaţi 169 de câini, dintre care 129 chiar de către sibieni. Încet încet, populaţia este conştientizată şi sibienii au înţeles că aceasta este singura cale de a rezolva problema în mod corect si uman", Mirela Gligore - purtător de cuvânt Primăria Sibiu.

Anul acesta, aproape 650 de câini comunitari au fost aduşi în adăpostul de lângă Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri