Afacerile lui Vasile Pogăcean, unul dintre inculpaţii din dosarul de corupţie de la Consiliul Judeţean Cluj

Data publicării:
vasile pogacean 1

Printre instituțiile publice la care procurorii DNA au făcut miercuri percheziții s-a numărat și primăria din Iclod, comună de unde provine omul de afaceri Vasile Pogăcean. Conform primarului localităţii, Ioan Emil Pîrțoc, au fost solicitate "contractele cu firma SINAI şi facturi, situaţii de lucrări. Le-am pus la dispoziţie, mai mult nu pot să vă spun."

Firmele lui Vasile Pogăcean au şi în prezent contracte cu autorităţile locale din comună. "Lucrări de canalizare, de alimentare cu apă. De când sunt eu aici, nu am avut probleme cu el", a mai spus primarul.

Firma lui Vasile Pogăcean a avut , totuşi, probleme în Iclod, județul Cluj. În 31 ianuarie 2012, Consiliul Local a decis întreruperea contractului cu această companie, deoarece avea întârzieri mari la lucrările la stația de epurare și la canalizare.

Şi alţi primari care au contracte cu firmele lui Vasile Pogăcean se declară mulţumiţi de serviciile acestora. Şi asta pentru că autorităţile judeţene au alocat bani pentru primării, să plătească lucrările. Un exemplu este primăria din Bonţida, care a acumulat datorii către omul de afaceri, pentru lucrările de modernizare a şcolii din localitatea Răscruci.

"Am cerut de peste tot bani. Cu ajutorul Consiliului Județean, am primit niște bănuți și încercăm să achităm datoriile pe care le avem față de domnul Pogăceanu. Era o datorie de 14 miliarde de lei vechi și am primit în jur de 9 miliarde pentru școală", a explicat Nicolae Ștefan Rus, viceprimarul comunei.

Nu este însă prima oară când instituțiile statului au descoperit nereguli legate de contractele încheiate de firma Sinai Comimpex. În 2010, Camera de Comerț Cluj a descoperit că la Cățcău au fost acceptate la plată și decontate nelegal către această firmă lucrări mai mari decât cele efectiv realizate la extinderea sistemului de alimentare cu apă. Prejudiciul creat a fost de aproape 140.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri