Alba. 63 de persoane au ajuns la spital, suspectate de toxiinfecţie alimentară

Data publicării:
spital alba

Nunta la care au participat peste 150 de persoane a fost organizată de un cuplu venit din Spania. La petrecere au participat, pe lângă rudele şi prietenii tinerilor din Alba, şi persoane din alte judeţe. După ce au ajuns acasă, 63 dintre invitaţi s-au simţit rău şi s-au prezentat la urgenţe. 22 dintre aceştia au rămas internaţi.

"Eu personal am gustat din toate (felurile de mâncare) aşa că nu pot să spun că e de la un produs anume... de la ouă sau de la prăjituri... însă sunt pacienţi care n-au mâncat prăjituri şi tort şi ei au ajuns primii la urgenţe. Şi mirii sunt bolnavi şi tatăl mirelui, o parte din naşi, copii naşilor", a spus o invitată.

"Am fost printre cele mai grave cazuri că eu am leşinat acasă, m-au adus soţul cu copii la urgenţe şi de acolo m-au internat de urgenţă", a afirmat o altă invitată.

"Cei care au ajuns la noi au venit cu febră înaltă, dureri abdominale, crapme, cu stare generală extrem de alterată", a declarat dr. Maria Kast, şef al secţiei Boli infecţionse din cadrul Spitalului Judeţean Alba.

Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la îmbolnăvirea nuntaşilor. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă, iar inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au prelevat probe din alimentele care au fost consumate la nuntă.

"Echipa mixtă DSP şi DSV au efectuat controale specifice, s-au recoltat probe de la angajaţi, s-au verficat documente. Când vom avea probele, vom putea să interpretăm şi rezultatele", a spus dr. Horia Timiş, directorul DSP Alba.

"Dintre măsurile care au fost dispuse în acest moment, vă pot spune că a fost interzisă activitate în blocul alimentar până la remedierea deficienţelor şi remediera situaţiei", a precizat dr. Delia Oltean, purtător de cuvânt al DSVSA Alba.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi gata la sfârşitul săptămânii. Reprezentanţii localului în care a avut loc nunta nu au putut fi contactaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri