Lucrări blocate la Centrul de Deşeuri

Data publicării:
centru deseuri

Lucrările de construcţie a Centrului de Deşeuri au fost suspendate din cauza alunecărilor de teren şi a infiltraţiilor de apă apărute din cauza materialelor folosite, altele decât cele prevăzute în contract. Autorităţile au amendat constructorul cu 60.000 de lei.
În aceste condiții, construcţia, care trebuia terminată în decembrie 2013, va fi finalizată cu mai mult de un an întârziere.

"Vorbim de nişte lucrări neinspirate, extrem de periculoase, care pun în pericol stabilitatea taluzului. Deci putem vorbi de punerea în pericol a stabilităţii construcţiei. Lucrări plătite, decontate, rambursate", a precizat Mariana Raţiu, director în cadrul Consiliul Judeţean Cluj.

Disputele dintre autorităţile judeţene şi constructor au dus la o plângere penală făcută de directorii Consiliului Judeţean împotriva investitorului italian. Nici drumul spre viitorul centru de deşeuri nu a scăpat de probleme: lucrările au fost oprite şi aici, din cauza unei erori de proiectare.

"Acum, acolo, este depusă o documentaţie pentru reautorizare, fiind schimbat puţin traseul, deoarece se pare că s-au găsit pungi de nămol", a afirmat Claudiu Salanţă, arhitect-şef al judeţului Cluj.

Centrul de Deşeuri a fost estimat la 107 milioane de lei, bani din care Consiliul Judeţean Cluj a plătit deja mai mult de jumătate. Sumele achitate pentru execuţiile neconforme vor fi recuperate de autorităţile judeţene la viitoarele lucrări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri