Maşinile ISU Cluj, nepregătite tehnic să ajungă la locul accidentului aviatic

Data publicării:
isu

Şeful ISU Cluj, colonelul Dorin Ungur, susţine că a cerut la sfârşitul anului trecut o maşină cu tracţiune 4x4 pentru intervenţii, dar încă nu au primit-o.

"Am fost solicitaţi şi întrebaţi dacă avem nevoie de anumite autospeciale pentru următoarele etape. Şi noi am solicitat o maşină de teren. Noi avem maşini de teren, dar în situaţia cu care ne-am întâlnit la accidentul din 20, nu erau pregătite din punct de vedere tehnic ca să ajungă la locul accidentului", a declarat colonelul Dorin Ungur, şeful ISU Cluj.

Coordonatorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj susţine că el şi echipele sale au făcut tot posibilul pentru a ajunge în Munţii Apuseni, la locul tragediei, cât mai repede.

"Şi procedural şi uman, da, nu a fost o necoordonare, ci a fost vorba despre lipsa unor date necesare, dar au fost şi acele momente în care au fost ajutaţi de localnici, de lucrătorii silvici", a mai precizat colonelul Dorin Ungur.

Cu toate acestea, şeful ISU Cluj recunoaşte că de coordonarea acţiunii de salvare a victimelor nu s-a ocupat o singură persoană, aşa cum ar fi fost normal.

Deşi după intervenţia întârziată pentru salvarea victimelor, mai mulţi oficiali şi-au dat demisia, colonelul Dorin Ungur nu a luat în calcul o astfel de variantă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri