O nouă conducere la Consiliul Judeţean Cluj

Data publicării:
vakar cj

Consilierii judeţeni din partea PSD susţin că, pentru rezolvarea situaţiei, Horea Uioreanu ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi să fie organizate alegeri anticipate.

"Cer public ca Horea Uioreanu să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, indiferent unde se află el astăzi. De asemnea, cer public, consilierului Ioan Petran să îşi dea demisia din funcţia de consilier judeţean al Condiliului Judţean. Nu se poate să stăm la aceeaşi masă cu un om acuzat de corupţie", a afirmat Dan Canta, consilier judeţean PSD.

"Între a fi acuzat de ceva şi a exista o bănuială, e o diferenţă de la cer la pământ. Vă promit că în momentul în care eu o să fiu acuzat de ceva prin acte şi documente oficiale, atunci o să-mi dau demisia", a spus, la rândul său, Ioan Petran, consilier judeţean din partea PNL. 

Pe de altă parte, liberalii se consideră îndreptăţiţi să deţină în continuare funcţia de şef al judeţului. Aceştia au reuşit să creeze în cadrul forului o nouă alinaţă împreună cu PDL şi UDMR.

"Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a fost câştigată de un membru PNL. Uneori, între noi ne mai contrazicem, dar este important să ne respectăm. Toţi respectă această decizie. Vom demara săptămâna viitoare, vom ţine o şedinţă ordinară ca toate lucrurile să fie cum v-am spus corecte, statutare, pe lege", a declarat Mihai Seplecan, consilier judeţean PNL.

Între timp, interimatul la şefia Consiliului Judeţean este asigurat de Vakar Istvan. El a fost ales în acestă poziţie de 25 de consilieri judeţeni, din 33, prezenţi.

"Această propunere mă onorează, dar mă şi obligă. Sper că atât cât voi conduce această instituţie, să o fac transparent şi să nu se blocheze niciun proiect. În primul rând, îmi voi asculta colegul, preşedinte al comisiei de buget-finanţe, şi vom cere auditarea tuturor acţiunilor care au apărut în referatul DNA", a spus Vakar Istvan, preşedintele interimar al CJ Cluj.

Şeful Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a fost arestat preventiv la sfârşitul săptămânii trecute, într-un dosar de corupţie. Acesta este acuzat că ar fi acordat preferenţial contracte din bani publici mai multor oameni de afaceri din judeţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri