Pregătiri pentru protest. Mobilizare generală în campusurile studențești din Cluj-Napoca

Data publicării:
protest

Studenţii au făcut noapte albă, pregătind strategii şi sloganuri pentru protest. Tinerii au pus la cale modul în care vor fi afişate bannerele și au stabilit traseele pe care vor mărşălui cei aşteptaţi la protest.

"Ne-am grupat pe celule de lucru de mers în camin, cine ce face cu bannerele, ce bannere avem, sloganurile, plus o să fie un workshop de portavoce", a explicat Sânziana Mardale, reprezentant ANOSR.

"Am avut o discutie cu cei din anul 1 şi au fost foarte încântați să protesteze pentru 6% din PIB, pentru că și la ei se simte foarte mult. Împreună cu ceilalți colegi am lucrat pe materialele de impact pe care le vom avea la proteste", spune Bogdan Moldovan, reprezentant al Federaţiei Studențești USAMV.

"Prin cămine i-am informat, prin amfiteatre, am mers la greva japoneză, i-am anunțat despre ce este vorba şi despre protest", spune Oana Onicaş, preşedinte al OSUBB.

Aporoximativ 3.000 de studenţi şi-au anunţat prezenţa la marşul de protest de astăzi, care va începe la ora 15.00.

Principala revendicare este alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie. Elevii de liceu poartă și ei banderole albe, în semn de protest față de subfinațarea sistemului educațional, iar în unele județe vor lua parte la marșuri, alături de studenți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri