Pregătiri pentru sărbătoarea Sfintei Maria

Data publicării:
nicula

Sunetul magic al clopotelor de la Mănăstirea Nicula este acoperit în aceste zile doar de zgomotul utilajelor: muncitorii lucrează de zor pentru ca în ziua cea mare toate să fie puse la punct.

"Se lucrează de zor, se pare că oamenii de aici chiar aşteaptă şi întâmpină pelerinajul care urmează să vină", spune un tânăr veni la mănăstire.

Călugării de la Mănăstirea Nicula aşteaptă anul acesta în pelerinajul de Sfântă Mărie peste 100.000 de credincioşi. Pentru a evita aglomeraţia, unii au ajuns deja şi şi-au instalat corturile pe dealul de lângă biserică.

"O să fie aglomerat, foarte aglomerat. Anul trecut am venit pe jos 3 kilometri", a afirmat o femeie.

"Ne străduim ca până în perioada Hramului să terminăm anumite lucrări, să facem ordine şi accesurile să poată fi libere pentru credincioşi", a spus Arhimandritul Nicolae Moldovan, stareţul Mănăstirii Nicula.

Pregătiri se fac şi în bucătărie. Unii credincioşi au început deja să aducă alimentele din care se va pregăti masa de Sfântă Mărie.

Ca în fiecare an, la mănăstirea din Nicula se vor pregăti 20.000 de sarmale şi zeci de cozonaci. Alimentele vor fi servite miilor de enoriaşi care vor sărbători Adormirea Maicii Domnului în pelerinaj la Icoana Făcătoare de Minuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri