Răniţii în accidentul aviatic din Apuseni rămân la Cluj

Data publicării:
220114 bianca live

Toți cei patru răniți sunt internați în continuare la Secția de Terapie Intensivă. Starea lor de sănătate este monitorizată în permanență de o echipă multidisciplinară de medici. Mai mult, de la internare, aceștia beneficiază și de consultanță psihologică.

"Pacienții noștri, cei 4 pacienţi care au rămas la noi, sunt bine. Sunt internați într-o secție ATI și acolo rămân acei bolnavi care pot să aibă și complicații, altfel nu ar fi la Terapie Intensivă, pentru că traumatismele nu sunt așa de simple. E vorba de politraumatism", a declarat Natalia Hagău, şef de secţie Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean de Urgență Cluj.

Cei trei medici, doi din Bucureşti şi unul din Oradea, vor rămâne în grija colegilor de la Cluj.

"Am discutat cu cei 3 medici și niciunul nu dorește să fie transferat la alt spital. Deci doresc să rămână în continuare internați în cadrul spitalului nostru", a precizat Petre Şuşca, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj.

Unul dintre medici, Valentin Calu, chirurg la Spitalul Elias din Bucureşti, a fost vizitat de rude şi prieteni.

"Am ajuns în seara accidentului, se simte bine. Mai are dureri, are coastele rupte. În rest e bine. Sunt într-un salon de 4 paturi, pilotul și ceilalți. Au văzut moartea cu ochii. Imediat, și-au dat seama ce se întâmplă", a povestit Adrian Cimpoiaşu, naşul medicului Valentin Calu.

"Colegul meu se simte bine, doctorul Calu, este cum e el de fapt, foarte echilibrat și ascultător. Are încredere în colegii de aici, care se ocupă de el. Așteaptă și așteptăm să îl regăsim ca medic și ca chirurg în echipa noastră. Mi-a dat o impresie bună și tonică", a spus medicul Adrian Miron, șeful Clinicii de chirurgie de la Spitalul Elias.

În schimb, copilotul Răzvan Petrescu, grav rănit în accident, ar putea avea nevoie de noi operaţii.

"Necesită o intervenție la nivelul nasului. S-au efectuat intervenții la nivelul membrelor inferioare, în funcție de cum va evolua, s-ar putea să necesite noi intevenții", a declarat Natalia Hagău, şef de secţie Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean de Urgență Cluj.

La Spitalul Judeţean din Cluj au fost transportaţi toţi cei cinci supravieţuitori din avion. Unul dintre ei, medicul Radu Zamfir, a fost externat la nici 24 de ore, la cerere. El este, însă, internat la Institutul Fundeni din Bucureşti, chiar pe secţia Chirurgie, unde lucrează.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri