Şcoală privată gratuită de stewardese

Data publicării:
stewarzi

Tinerele care trec de interviul de recrutare vor urma timp de 3 luni cursuri gratuite, unde vor avea asigurate masa şi cazarea. Fetele trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, o înălţime de minim 1,60 metri, să cunoască limba engleză la un nivel avansat şi să aibă un aspect plăcut.

Responsabilă cu recrutarea tinerelor este Nicoleta Gherman, fostă stewardesă la o companie internaţională de aviaţie din Orientul Mijlociu, care a adunat peste 10.000 de ore de zbor.

"Am rămas în acest domeniu pe partea de recrutare de însoţitor de bord şi de formare a acestora. Vom încerca să recrutăm cât mai multe fete din zonele ţării, avem o marjă menţionată în proiectul european şi vom merge în 8 regiuni de dezvoltare ale ţării, unde le vom recruta pe aceste domnişoare, tinere aspirante la meseria de însoţitor de bord", a declarat fosta stewardesă.

Tinerele şi-ar dori o astfel de meserie. "În primul rând din punct de vedere financiar, că bănuiesc că toată lumea urmăreşte asta în ziua de azi, şi nu ştiu, îmi place să călătoresc, să cunosc lumea", a spus o clujeancă.

"E o oportunitate pentru cei care ies de pe băncile facultăţii şi nu ştiu ce să facă", crede alta.

Proiectul aparţine unei companii care se ocupă de servicii de formare profesională şi a fost pus pe hârtie în vara anului trecut. După ce a stat pe o listă de rezervă, a fost aprobat şi finanţat la sfârşitul lunii apilie a acestui an. Durata proiectului este de 18 luni.

"Această oportunitate de a face şcoală de stewardese, pentru tinerele absolvente de liceu sau de facultate, mi se pare compatibilă cu ideea de egalitate de şanse, pentru că în această ocupaţie de însoţitor de bord nu există această cerinţă de experienţă de doi ani", a declarat Steluţa Racolţa, manager de proiect.

În România există acum o singură şcoală de stewardese, de stat, afiliată Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi două şcoli de aviaţie private.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri