10 milioane de euro pentru Techirghiol. Oraşul va avea plaje, o grădină botanică şi piste pentru biciclişti

Data publicării:
techirghiol muncitori sapa

Căutat pentru proprietăţile deosebite ale nămolului, oraşul Techirghiol a devenit în ultimii ani, un loc tern, căutat doar de către cei care au probleme de sănătate. De aceea, primarul a vrut să facă schimbări pentru turişti şi pentru localnici.

Pentru că mai este puţin până la 1 mai, muncitorii lucrează de zor ca să termine cu amenajarea parcului de pe malul lacului.

Viorel Văleanu, responsabil de proiect: "Lucrarea cuprinde reabilitarea în întregime a aleii principale, după cum se vede, cu băncuţe în intrândurile care sunt deja realizate, cu sistem de iluminat, cu sistem de irigaţii, cât şi trei fântâni arteziene." 

Dacă parcul ar putea fi terminat vara aceasta, turiştii mai au de aşteptat un an până când vor putea face băi de soare pe nisip. Două plaje, neîngrădite, vor fi reamenajate pe o suprafaţă de 1,5 hectare.

Adrian Stan, primar Techirghiol: "Există băile reci, care sunt gestionate de Ministerul Sănătăţii, prin Sanatoriul Balnear, cu intrare este o plajă închisă. Plaja comunităţii, plaja localităţii a existat acum zeci de ani. "

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "O plajă va fi amenajată în această zonă, situată lângă băile reci din localitate, iar cealaltă va fi pe partea opusă a lacului, în faţa parcului acvatic." 

Primarul mai are în plan şi realizarea unei zone verzi, pe malul lacului.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "Grădina botanică va fi construită pe terenul din spatele mei, pe o suprafaţă de 5 hectare şi va fi amenajată, spun specialiştii, exact ca cea din Balcic".  

În grădina botanică vor fi amenajate mai multe cascade şi vor fi plantaţi zeci de arbuşti ornamentaşi şi flori, din diferite specii.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri