132 de migranți, în pericol, pe mare. Pescadorul pe care se aflau a fost la un pas să se scufunde 

Data publicării:
migranti frontiera

Pescadorul se afla la 7 mile de țărm, în dreptul localității Vama Veche. O navă a Gărzii de Coastă l-a interceptat si a plecat in larg. Când politistii au ajuns langa ambarcatiune au observat ca oamenii, adulti si copii, stateau inghesuiti pe punte. Doar cativa colaci de salvare se pare ca aveau la bord. Cum marea era agitata barca se putea rasturna oricand.

Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanța: "După primele cercetări a rezultat faptul ca aceste persoane sunt 27 de copii, 21 de femei si 84 si provin din tari precum Siria, Afganistan, Iran, Iraq şi Republica Turcia."

Politistii Garzii de Coasta au vazut ca nava nu este in siguranta, au remorcat-o si au dus-o in Portul Mangalia. Dupa ce au coborat de pe ambarcatiune transfugii au fost dusi si anchetati la sediul Garzii de Coasta.

Ei le-au spus oamenilor legii ca intentionau sa ajunga in tara noastra. Fugisera din tarile lor din cauza conflictelor armate care le puneau viata in pericol.

Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanța: "Grupul de imigranţi care a fost interceptat de Polițiștii de Frontiera Constanteni este cel mai numeros de la aparitia acestui fenomen migrationist pe Marea Neagra."

După finalizarea cercetărilor, grupul de migranti ar putea sa fie trimis la Aeroportul Hendri Coanda pentru repatriere. Daca oamenii vor cere azil in tara noastra, ei ar putea ramane la centrul pentru migranti de la Galati.

reporter: Annabelle Borş
operator: Mihai Ciobanu 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri