Boala mâinilor murdare în şcolile constănţene

Data publicării:
maini-murdare

Semnal de alarmă, la Constanţa! În numai două săptămâni, peste 100 copii au fost diagnosticaţi cu hepatită virală. Dintre aceştia, 40 sunt elevi şi preşcolari. Cele mai multe cazuri sunt din Medgidia, iar profesorii şi educatorii susţin că cei mici s-au întors bolnavi din vacanţă, mulţi dintre ei luând boala chiar de la părinţi.

Sursa foto: farasuparare.ro

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, 32 de cazuri au fost confirmate în 12 şcoli şi grădiniţe din oraşul Medgidia, iar alte 8 cazuri în opt unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa de la începutul lunii septembrie şi până în prezent.

Restul de 24 de cazuri sunt adulţi. Numărul cazurilor de hepatită a crescut cu mai bine de jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Directorul DSP Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat că situaţia este alarmantă dar va intensifica toate campaniile de informare cu privire la igiena personală. 

De asemenea, în perioada imediat următoare, DSP va dispune un control în şcoli pentru a vedea dacă, la toalete, există substanţe dezinfectante.

În şcolile şi grădiniţele în care a fost semnalat chiar şi un singur caz de Hepatită A, DSP a efectuat dezinfecţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri