Radu Mazăre a scăpat de arest. Edilul și Avraham Morgenstern vor fi cercetați sub control judiciar

Data publicării:
mazare dna

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "Dacă eşti luptător rezişti, că asta e viaţa, nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva, nu e uşor, Dan Ruşanu a sforăit noaptea de m-a rupt. Procurorul care a dispus arestarea mea este acelaşi care a dispus şi arestarea lui Nicuşor Constantinescu. este inadmisibil ca un proc sa dispuna si sa ceara arestarea si trei instante dif sa infirme cererea proc

Avraham Morgenstern, investitor: "Eu sunt foarte obosit, sunt foarte bucuros să fiu afară".

În ancheta în care cei doi sunt acuzaţi de luare şi dare de mită, apare şi numele lui Elan Schwartzenberg. Surse judiciare au dezvăluit că acesta ar fi cel care a preluat bani de la firmele omului de afaceri israelian şi le-ar pus în conturi off-shore din Israel ale fraţilor Mazăre.

Sumele de bani transferate în conturile celor doi ar fi reprezentat o parte din banii daţi de Avraham Morgenstern pentru a se asigura că va construi cartierului social.

Toată această caracatiţă a fost descoperite în 2011, când procurorii investigau conturi off-shore, deţinute de Elan Schwartzenberg în Liechtenstein. Primarul Radu Mazăre explică altfel lucrurile.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa:  "Elan este prietenul meu şi e de notorietate lucrul ăsta. Eu am împrumutat un cetăţean grec acum 10-12 ani de zile, este şi în declaraţia de avere, şi creanţa sa a fost preluată de către Elan, care mi-a preluat o parte din ea, chiar fără să mă anunţe".

Cătălin Dancu, avocatul lui Radu Mazăre: "Offshore-urile nu au nicio legătură cu Mazare. Deci va confirma că nu e vorba de nicio operaţiune, de niciun fel de societate offshore care să îl privească pe Mazăre. S-a lămurit în cadrul audierilor. Nici pe fratele lui. Da, nu există".

Surse judiciare spun că în acest caz ar fi cercetat şi fratele primarului, senatorul Alexandru Mazăre.

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri