Consilierii din Drăguţeşti, Gorj, deszăpezesc localitatea

Data publicării:
261113 CONSILIERI DESZAPEZ

Şase consilieri locali din Drăguţeşti vor pune umărul la deszăpezire în această iarnă. Sătui de angajaţii firmelor de deszăpezire care, spun ei, mai mult stau decât muncesc, consilierii se vor urca în tractoare şi vor da zăpada la o parte de pe şosea. Vor economisi astfel o sumă frumoasă la bugetul local.

Şase dintre consilierii locali ai Primăriei Drăguţeşti, judeţul Gorj, vor face deszăpezirea în această iarnă în localitate. Şi-au împărţit uliţele satului, iar la prima ninsoare sunt pregătiţi să intervină prompt. Au şase tractoare împrumutate din sat şi de asemenea vor folosi cele două pluguri ale primăriei. Consilierii au luat această decizie, pentru a economisi bani la buget.

„Sigur se face o economie, pentru că la ce am văzut la televizor, la cât costă un kilometru de deszăpezire, undeva la 5.000 şi ceva de euro, pentru noi, ca şi comună mică, e o idee bună, pentru că facem economii mari”, a spus Cosntantin Untaru, consilier local.

Fiecare dintre ei are o misiune bine stabilită.

“Li s-a indicat traseul, fiecare e responsabil de un anumit traseu pe satul respectiv. Am achiziţionat motorina. Fiecare tractor e echipat cu lanţuri”, a spus Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti.

Localnicii sunt încântaţi că îi văd pe consilieri că pun umărul la treabă şi nu le-au dat votul degeaba.

„E o idee foarte bună. Astea înseamnă că se fac economii la bugetul primăriei”, a spus un localnic.

Pentru acest an, Primăria Drăguţeşti a alocat 30.000 de lei pentru deszăpezire. Cei mai mulţi bani se vor duce pe plata materialului antiderapant, dar şi pe motorină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri