Presiuni pentru un demnitar din judeţul Olt acuzat de omor  

Data publicării:
cj olt

Acuzatii grave de muşamalizare a unui dosar penal la vârful conducerii judeţului Olt. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu este acuzat că a încercat să modifice datele dintr-un dosar în care este cercetat pentru omor din culpă, în urma unui accident de circulaţie soldat cu un deces. Un medic legist susţine că s-au făcut presiuni asupra sa, pentru a schimba datele din certificatul constatator de deces. Există suspiciuni că nici proba de sânge pe care vicepreşedintele a dat-o pentru stabilirea alcoolemiei nu-i aparţine. Dosarul accidentului este în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.  

Medicul legist susţine că a fost abordat de două persoane trimise de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt la câteva minute după moartea victimei. Mai exact, i s-a cerut să scrie că moartea bărbatului lovit de maşina lui Oprescu a fost cauzată de o boală cronică şi nu de traumatisme.

Acuzaţii fac şi membrii familiei celui decedat. Aceştia susţin că probele de sânge date pentru stabilirea alcoolemiei nu aparţin lui Marius Oprescu.

Acuzaţiile sunt respinse atât de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, cât şi de şefii ierarhici ai medicului legist.

Există o problemă şi legată de maşina cu care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a făcut accident. Marius Oprescu a intrat în plin într-o căruţă cu patru persoane, fiind la volanul unui autoturism de teren achiziţionat de Consiliul Judeţean cu fonduri europene pentru ISU Olt.

În caietul de sarcini al licitaţiei, pentru acest autovehicul este specificat însă clar. Utilizatorul final al maşinii este Inspectoratul Teritorial pentru Situaţii de Urgenţă.

Dosarul se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, însă procurorii au refuzat să dea amănunte din anchetă. Accidentul în care a fost implicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt s-a produs pe 3 octombrie, în jurul orei 20:00, lângă oraşul Piatra Olt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri