Stadionul "Ion Oblemenco" va deveni o amintire  

Data publicării:
stadion ion oblemenco

Stadionul Ion Oblemenco va mai exista doar în amintirea celor care au suferit sau au trăit bucurii în tribunele legendarei arene. După mai multe luni de incertitudine, în aceste zile a început demolarea stadionului. În această perioadă se recuperează materialele care mai pot fi folosite, iar în curând buldozerele vor distruge locul unde s-au obţinut primele mari performanţe ale fotbalului românesc.

Pe lângă ceață și frig, când intri pe stadionul Ion Oblemenco te încearcă un sentiment ciudat. Câteva persoane taie cu autogenul rândurile de scaune și din loc în loc iese fum. O imagine dezolantă pentru stadionul care, din 1967 și până acum, i-a strâns pe olteni la un loc și le-a oferit momente memorabile.

Arena deține și un record. În 2003, la un simplu antrenament al echipei naționale, în tribune s-au strâns 15.000 de oameni. Recordul de asistență s-a înregistrat în 1989 la un meci contra lui Dinamo la care au asistat aproximativ 50.000 de spectatori. De Ion Oblemenco își vor aminti frumos nu doar foștii jucători și cei care îl populau la fiecare meci ci și vecinii lui. În blocurile turn de lângă stadion era forfotă mare la meciurile importante. De la etajele superioare, stadionul se vedea perfect.

Veneau colegi de serviciu, prieteni. Hai mă urcă-ne și pe noi. Eu aveam acces că stăteam aici. Puneau paznic la ușă, îi arătai buletinul și atunci puteai să mai bagi câteva persoane.", a povestit un localnic.

Scaunele de pe Ion Oblemenco vor fi cedate unor stadioane mai mici din Dolj. Câțiva primari au făcut deja adrese prin care își manifestă interesul pentru ele. Iar turnicheții și restul mobilierului se vor muta pe stadionul Extensiv, acolo unde echipa va juca în următorii doi ani. După aceste operațiuni pe stadion vor intra buldozerele.

Noi ne-am făcut un calcul la aproximativ 350.000 de euro pentru demolare dar e posibil să ne coste și mai puțin pentru că organizăm licitație. În mod normal până în martie, aprilie ar trebui să fie demolat.", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Pe locul actualei arene, în 2015 va începe construcția unui nou stadion de 30.000 de locuri care va costa peste 50 de milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri