17 vameși de la Albița au fost reținuți

Data publicării:
perchezitii vamesi 2

Vameșii acuzați de trafic de influență riscă până la 10 ani de închisoare, în timp ce pentru luare de mită, pedeapsa maximă este de 12 ani. Persoanele reținute au răspuns toată noaptea la întrebarile anchetatorilor, legate de modul în care acționau - ce sume de  bani luau, de la cine si mai ales pentru ce.

Potrivit procurorilor anticorupție, vameşii au primit, în ultimele 6 luni, între 20 de lei și 50 de euro de la fiecare cetățean român sau moldovean care dorea sa treaca peste graniță diverse marfuri, fara să le verifice. Banii erau daţi la solicitatea vameşilor.

Printre cei reţinuţi acum se află şi un vameş care tocmai ieşise din tură. Asupra lui, anchetatorii au găsit 3.000 de euro. În casa altui coleg, poliţiştii au găsit 100 de mii de lei și 10 mii de euro. Cele 17 persoane reținute pentru 24 de ore vor fi prezentate astăzi, în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. În urma audierilor maraton de azi noapte, cercetarile s-au extins la încă 5 vameși pe care procurorii îi vor audia în stare de libertate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri