Atacul cu bombă a fost plănuit în munții Sucevei

Data publicării:
cabana terorist exterior

Pe acest drum urca tânărul aproape în fiecare săptămână pentru a ajunge la coliba pe care și-a construit-o în creierii munților, acolo unde era departe de civilizație.

Cinci ani a stat izolat bărbatul care a încercat să arunce în aer amfiteatrul unei universităţi din Iaşi. Tânărul avea apropae tot ce îşi dorea. Şi-a construit un pat, şi-a adus un aragaz, şi-a improvizat o sobă pe lemne şi avea chiar şi o unitate de calculator şă componente de calculator.

Procurorii au găsit în casa tânarului mai multe materiale din care fusese confecţionată bomba.

Acestea, dar şi hard diskul de la calculator şi cărţile scrise de fostul student de la Electronică au fost ridicate de anchetatori. Într-o altă peşteră, au fost descoperite un cartuş şi o grenadă, ambele inactive.

Din spusele localnicilor, bărbatul a venit la Cârlibaba în 2007. Stătea mereu retras şI nu a creat probleme. Unul dintre proprietarii la care bărbatul a stat în gazdă, înainte să plece în coliba de pe munte, spune că ştia de probleme sale. Oliver Stan i-a spus că un profesor i-a furat un proiect de cercetare.

Bărbatul care a vrut să arunce în aer o universitate din Iaşi  şi-a petrecut mult timp pe internet înainte de a-şi pune planul în aplicare.

Aseară, înainte de a fi internat la Spitalul Socola, pentru expertiza psihiatrică, el le-a spus jurnaliştilor că a păstrat documente şi filmări pe un calculator, la un internet cafe. 

Un lucrător de la această unitate a povestit că bărbatul venea lună de lună la internet cafe, unde stătea câte o noapte întreagă în fața calculatorului.

Atentatorul de la Iaşi le-a spus poliţiştilor că a găsit obuzul de Paşte, pe un câmp din Suceava. În urmă cu două zile, a mers cu proiectilul în rucsac, peste 200 de kilometri, cu autocarul şi a pus în pericol vieţile tuturor celor pe lângă care a trecut

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri