Ateliere FILIT pentru traducători, la memorialul Ipoteşti

Data publicării:
memorial ipotesti

Traducătorii vor primi cazare, decontul transportului pe teritoriul României și o sumă forfetară de 1.000 de lei. Atelierele FILIT se vor desfăşura în perioada 31 august - 8 septembrie 2015,şi vor include și un simpozion consacrat traducerii literare în perioada 5 - 6 septembrie.

Participanţii vor fi cazaţi la popasul turistic „Floare Albastră”, construit în apropierea casei memoriale „Mihai Eminescu” şi a bisericuţei familiei Eminovici.

Condiţia de participare este traducerea unui număr de 10 de pagini din lucrările unui autor român, iar dosarul de înscriere trebuie să cuprindă formular de înscriere, copie după cartea de identitate, numele proiectului de traducere și o scurtă descriere (max. 2000 de semne), curriculum vitae.

Perioada de înscriere este 19 mai - 19 iunie 2015, pe adresa muzeul.literaturii@gmail.com. Evaluarea dosarelor se va realiza în perioada 22 iunie- 29 iunie 2015, iar rezultatele vor fi anunţate pe 30 iunie 2015, pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro și pe www.filit-iasi.ro.

Ediția a III-a a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași va avea loc în perioada 30 septembrie-4 octombrie 2015. Ea va reuni peste 300 de invitaţi şi va beneficia de susţinerea a numeroase instituţii culturale internaţionale şi naţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri