Ceartă în Pungești între localnicii care doresc explorarea gazelor de șist și cei care sunt împotrivă

Data publicării:
cearta pungesti

„Proiectul Chevron poate aduce numeroase beneficii în comuna Pungești: mai multe locuri de muncă, sprijin pentru comunitățile locale. Chevron dorește să fie un bun vecin și să participe la viața și dezvoltarea comunității.” Cu aceste informații au încercat reprezentanții Chevron să-i înduplece pe localnici. 

Unii locuitori au refuzat însă dialogul. „Nu sunt de acord pentru că avem animale, avem copii de crescut. Ce facem? Stăm cu kilogramele de apă, să ne dea șase kilograme de apă pe zi,” a spus unul dintre săteni.

Sunt însă și oameni în Pungești care ar fi de acord cu începerea lucrărilor. „Până nu încercăm și nu vedem nu putem să știm. Nu mă pot pronunța că e bun sau e rău,” a spus o localnică. 



Între timp, membrii "Mișcării de rezistență din Pungești" continuă să păzească intrarea pe șantier, pentru a împiedica montarea sondelor: „Atitudinea noastră este una de rezistență. Mesajul către oameni este să vină cât mai mulți, să rezistăm. Noi o să facem ce putem. Încercăm să sfidăm vremea și temperature de afară.”

Joi, locuitorii din Pungești vor picheta Prefectura Vaslui și vor cere demisia prefectului Radu Renga pentru că a blocat referendumul programat inițial pe 24 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri