Cine îi are pe conștiință pe cei 11 morți? În urmă cu un an, în aceeași zonă, alți 3 oameni au murit în accident de tren

Data publicării:
accident tren 1

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Iași au anunțat că de la începutul anului au organizat 8 acţiuni la trecerile la nivel cu calea ferată din judeţul Iaşi, în cadrul acestora fiind aplicate 2306 sancţiuni contravenţionale. 154 de permise au fost ridicate în vederea suspendării, pentru nerespectarea semnalelor acustice şi luminoase. La aceste acţiuni au participat peste 300 poliţişti.

”I.P.J. Iaşi a solicitat autorităţii competente verificarea pasajelor şi zonelor din imediata apropiere a trecerilor la nivel cu calea ferată pentru eliminarea vegetaţiei care ar putea afecta vizibilitatea zonei.  În luna decembrie 2012,  I.P.J. Iaşi, conform prevederilor legale, a solicitat  autorităţii competente suplimentarea sistemelor de avertizare la trecerile la nivel cu calea ferată”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Iași.

În luna octombrie 2011, reprezentanţii I.P.J. Iaşi au propus autorităţilor competente posibilitatea devierii întregului trafic rutier de pe DC 25 (Iaşi-Uricani), pe şoseaua de centură a Iaşului prevăzută cu pasaj suprateran, situată la aproximativ 1 km distanţă.

Și Primăria Miroslava se disculpă. Purtătorul de cuvânt al instituției, Florin Antohi, a declarat: ”Chiar să vrem să montăm în zonă barieră nu avem dreptul prin lege. Singurii care pot face asta sunt cei de la CFR.”

Reprezentanții Centrului Regional de Exploatare Întreținere și Reparații CF Iași nu au dorit să comenteze acuzațiile, iar purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, nu a răspuns apelurilor repetate telefonice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri